Coalitia a luat recent decizia de a majora salariile bugetarilor incepand cu data de 1 octombrie, potrivit declaratiilor de presa facute de Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale.
Astfel, majorarea dezbatuta in cadrul sedintei are in vedere un procent de 5%: "S-a discutat despre un procent de majorare a salariilor de 5%, dar ramane sa mai discutam procentul cu care se vor majora. Sa vedem daca este o masura sustenabila", a declarat Pambuccian.
In paralel cu aceste modificari anuntate, seful statului precizeaza ca distrugerea echilibrului actual prin aceste majorari nu poate fi tolerata: "Este un apel la ratiune. Sunt convins ca oricate eforturi de discreditare s-ar face, pana la urma romanii vor intelege ca am facut nu ce ne-a placut - ca nimanui nu-i place sa ia bani din salarii, sa introduca taxe suplimentare, impozite pe pensii sau sa ia masuri de austeritate -. Nu le-a facut nimeni cu placere, dar le-am facut pentru ca a trebuit. si din cauza unor politicieni nu este de tolerat stricarea acestor echilibre si implicit revenirea la o situatie dificila".
Referitor la aceeasi problema, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, considera ca o astfel de masura ar putea fi luata abia dupa ce numarul de angajati din sistemul bugetar s-ar reduce deoarece in prezent exista in continuare "o supraangajare in sectorul public".
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Inca din luna mai, Guvernul si-a luat angajamentul de a reduce personalul bugetar in limita a 1,29 milioane de salariati. Asa cum a precizat seful misiunii FMI, majorarea salariala ar putea fi realizata dupa efectuarea masurii mentionate anterior.