email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurnalul Domnisoarei Contabil - De ce mor contabilii mai repede?

Jurnalul Domnisoarei Contabilcontabilitate


Acum ca in sfarsit suntem pe drumul cel bun spre dezapezire am decis sa va scriu despre gandurile ce mi-au strabatut mintea in aceasta perioada. Odata cu fulgii mari de zapada si atitudinea oamenilor parca s-a schimbat. Mai intai era incantarea pentru asa o vreme, apoi surpriza ca nu se mai oprea, urmata de ingrijorare si panica. Fulgii din poveste au devenit “potopul alb” peste noapte.

La fel a fost si cu gandurile ce au aparut. De la incantare la frica... de moarte. De ce oare oamenii au inceput sa se gandeasca la asta? De vina poate fi izolarea, alaturi de toate stirile pline de vesti proaste. Eh, asta nu ar fi foat ceva daca nu mi-as fi amintit de vorba unui profesor de al meu: “Nu va faceti prea multe griji pentru viata. Oricum contabilii mor mai repede”.

Asa am migrat de la ideea ca oricine poate muri pe vreme de viscol. Dar sa moara din cauza slujbei? Asta chiar pare absurd.... Asa sa fie oare?

Si totusi, de ce mor contabilii mai repede? Si de ce nu doctorii, soferii profesinisti sau alpinistii? Ma gandeam ca poate persoana in cauza avea ceva cu contabilii. Dar stati, dansul era contabil... “Era”... Vai, inseamna ca la el s-a adeverit! M-am lasat umbrita de tristete la asa o concluzie. Chiar imi placea acest profesor.

Gata, daca el nu mai e aici, nu inseamna ca intreaga breasla trebui sa aiba un sfarsit prematur. Nu vreau sa las lumea aceasta fara mine asa rapid. Analiza, analiza (nu matematica)...

Contabilii sunt acei oameni care sunt mereu la curent. Chiar ieri vorbeam cu un prieten si imi spunea ingrijorat: “Caut un contabil bun. Vreau sa ne extindem si pana nu am acordul lui pentru a stabili detaliile de baza nu pot continua”. Parca era vorba de un zeu ce ii spunea daca compania lui poate sa traiasca sau nu, daca poate da nastere unei noi afaceri.

Si totusi sa nu exageram, poate ca nu suntem noi contabilii chiar zei. Dar trebuie sa o spun: semizei suntem din plin. De ce? Cand lucrurile sunt confuze si nimeni nu mai intelege nimic, la cine te duci? La contabil! Cand nu stii cum ai incheiat luna si vrei sa verifici situatia la cine apelezi? La contabil! Cand vrei sa faci schimbari in cadrul companiei si vrei sa vezi ce prevederi ale legii ai in domeniu ca sa fie totul ok la cine apelezi? La contabil!

Poate ca aceasta putere crescuta in domeniul clar delimitat al contabilitatii face ritmul celor de lucreaza aici mult mai rapid. Si presiunea este mai mare, deci te macina incetisor. E ca poveste, doar ca noi traim intr-un an cat altii in sapte. Asa ca puteti sa calculati varsta contabilului in sute de ani deja.

Toata aceasta putere se echilibreaza prin marea responsabilitate a contabililor. Chiar daca in domeniul tau ai o mare experienta ,in lumea pur umana ramai acea persoana ce lucreaza cu cifre pana la epuizare. Un om intr-o mare de oameni.

Si iata ca asa, gandindu-ma la colegii mei mai in varsta sau la profesori, mi-am dat seama ca nu multi au ajuns la varste inaintate. Sa fie o confuzie sau sa am eu vreun fel de ghinion? Nu as putea spune...

Si totusi, daca e sa alegem intre o viata monotona si una de semizeu ce am vrea? Eu va spun deschis: prefer meseria de contabil. Ca e bine, ca e greu, o iubesc si nu ma las. Cat despre faimoasa speranta de viata, cred ca ea nu se masoara in ani, ci in intensitatea a ceea ce ai trait. Si cu modificarile Codului fiscala, cate nu am trait!

Asa ca haideti sa nu mai masuram “standard” in ani, ci in experiente. Voi ce intamplari ati avut care v-au ajutat sa invatat multe foarte rapid? Cand ati simtit cea mai mare bucurie contabiliceasca? Sper sa imi povestiti din nebuniile ce ne tot inconjoara.

Pana la urma daca e sa ne retragem in glorie la un moment dat, macar sa stim ca am avut o viata in care am trait si contabiliceste si omeneste si am ras sfidator in fata oricarei legi si greutati. O viata avem... viata de contabil!

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Domnisoarei Contabilcontabilitate


Data aparitiei: 10 Februarie 2012

Votati articolul "Jurnalul Domnisoarei Contabil - De ce mor contabilii mai repede?":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X