email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Incep controalele la institutiile publice!

Taxe si Impoziteverificarea arieratelorplati restanteOMFP nr. 430/2013


Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 194/05.04.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice nr. 430/2013 privind imputernicirea personalului directiilor generale ale Ministerului Finantelor Publice in vederea efectuarii unor verificari cu privire la arieratele si platile restante inregistrate de autoritatile publice, ministerele si celelalte organe ale administratiei publice centrale.

Potrivit actului normativ mentionat mai sus, personalul din Directia generala trezorerie si contabilitate publica si Directia generala de programare bugetara se imputerniceste sa efectueze verificari la nivelul autoritatilor publice, ministerelor si celorlalte organe ale administratiei publice centrale care inregistreaza arierate la 28 februarie 2013, cu privire la corectitudinea raportarilor arieratelor si platilor restante.

Verificarile vor viza urmatoarele:

- la nivelul autoritatilor publice, ministerelor si celorlalte organe ale administratiei publice centrale, modul de raportare a arieratelor (plati restante mai mari de 90 de zile) inregistrate in contabilitate la data de 28 februarie 2013;

- la nivelul autoritatilor publice, ministerelor si celorlalte organe ale administratiei publice centrale, modul de raportare a platilor restante, cu o vechime cuprinsa intre 1 si 90 de zile, inregistrate in contabilitate la 28 februarie 2013;

In cazul in care, in urma verificarilor efectuate conform prevederilor de mai sus, la o autoritate publica, minister si alte organe ale administratiei publice centrale nu se constata o diminuare cu cel putin 20% a arieratelor in sold la 28 februarie 2013 fata de cele in sold la 31 ianuarie 2013, se va solicita Directiei generale de inspectie economico-financiara de catre Directia generala trezorerie si contabilitate publica si Directia generala de programare bugetara efectuarea de verificari la nivelul institutiilor publice din subordinea acestora care au generat arieratele si platile restante respective cu privire la modul de raportare si inregistrare in contabilitate a acestora si masurile propuse de ordonatorii de credite pentru reducerea lor.

Verificarile se vor efectua pana la data de 15 mai 2013, in cadrul acestora urmarindu-se provenienta arieratelor si a platilor restante si modalitatile pe care ordonatorii principali de credite le au in vedere pentru reducerea acestora.

Rezultatele verificarii si masurile de reducere a arieratelor si a platilor restante, identificate si propuse de fiecare ordonator principal de credite pentru activitatea proprie si activitatea institutiilor subordonate, vor fi consemnate in procesele-verbale de constatare.

Procesele-verbale de constatare se centralizeaza la nivelul Directiei generale trezorerie si contabilitate publica si Directiei generale de programare bugetara din cadrul Ministerului Finantelor Publice pana la data de 24 mai 2013.

Sursa: DGFP Valcea

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteverificarea arieratelorplati restanteOMFP nr. 430/2013


Data aparitiei: 09 Aprilie 2013

Votati articolul "Atentie! Incep controalele la institutiile publice!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X