email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nou! A fost aprobat formularul pentru regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate

Taxe si Impoziteplati anticipateactivitati independentecontracte de agentasocierile fara personalitate juridica


Va informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 485/2.08.2013, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de administrare Fiscala  nr. 938/2013 pentru aprobarea formularului 630 "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate".

Prin actul normativ mentionat mai sus , s-a aprobat formularul 630 "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate", cod. 14.13.02.19, precum si anexa "Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate".

Formularul si anexa se emit de organul fiscal competent si se utilizeaza pentru regularizarea sumelor reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate, datorate cu titlu de plati anticipate, precum si pentru  stabilirea contributiei  de asigurari sociale de sanatate in situatia in care nu s-au stabilit plati anticipate, potrivit legii, incepand cu anul fiscal 2012.

Categoriile de venituri pentru care se emit formularele de mai sus sunt venituri din: activitati independente; drepturi de proprietate intelectuala; activitati agricole; venituri in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din activitati independente prevazute la art. 52 alin. (1) lit. b) - d) din Codul Fiscal (venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, precum si a contractelor de agent;  venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;  veniturile obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit Titlului IV^1, care nu genereaza o persoana juridica); asocierile fara personalitate juridica prevazute la art. 13 lit. e);  cedarea folosintei bunurilor; investitii; premii si castiguri din jocuri de noroc;  alte surse.

Formularul si anexa se emit in doua exemplare; unul ramane la organul fiscal competent iar cel de-al doilea se comunica contribuabililor in conformitate cu prevederile art. 44 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: DGFP Valcea



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteplati anticipateactivitati independentecontracte de agentasocierile fara personalitate juridica


Data aparitiei: 06 August 2013

Votati articolul "Nou! A fost aprobat formularul pentru regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X