email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii de la stat vor fi obligati sa prezinte certificatul verde COVID la locul de munca?

Angajatii de la stat vor fi obligati sa prezinte certificatul verde COVID la locul de munca?
certificat covidangajatistat

UPDATE in 28 octombrie 2021 Obligativitatea certificatului verde la locul de munca a fost respinsa miercuri, de plenul Senatului. Proiectul de lege a obtinut 67 de voturi pentru, 60 impotriva si 2 abtineri. Pentru a fi aprobat avea nevoie de 69 de voturi pentru.

Drumul legislativ, insa, nu se incheie aici. Senatul este prima camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.


27 octombrie 2021 - stirea initiala

Comisiile Senatului au votat, marti seara, ca angajatii de la stat sa prezinte certificatul verde COVID la locul de munca.

Certificatul atesta indeplinirea uneia dintre aceste conditii: trecerea a cel putin 10 zile de la vaccinarea cu schema completa impotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boala si incadrarea intre a 15-a si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu acest virus si rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).

Prevederile nu se vor aplica autoritatilor si institutiilor din cadrul autoritatii judecatoresti, fiindu-le aplicabile dispozitiile Legii nr. 114/2021 privind unele masuri in domeniul justitiei in contextul pandemiei de COVID-19.

Masura inca nu se aplica, insa ar putea fi adoptata in doua-trei saptamani, dupa cum a clarificat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Seful DSU a declarat, marti seara, la TVR, ca legea se dezbate in Parlament, urmand sa intre in vigoare in urmatoarea perioada. 



"La angajati nu se aplica aceste reguli (ref. la masurile luate recent privind accesul in baza certificatului verde, la unele activitati) pentru ca aici trebuie lege si legea se dezbate in Parlament. Am auzit ca sunt amendamente, se lucreaza, dar intentia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Daca trece legea in forma pe care o cunosc, este testat pe banii tai, trecut prin boala sau vaccinat. Legea este depusa pentru anumite categorii de personal, acum inteleg ca sunt propuneri de extindere la mai mult, inca nu stiu discutiile din Parlament. Nu am fost sa aud ce se discuta acolo, dar asteptam sa vedem forma finala. Pe sectorul privat normal ca nimeni nu o sa oblige sectorul privat sa testeze angajatii, dar sectorul privat probabil ca va face acelasi lucru ca sectorul public. (...) Este in final, o alegere. Nu este ca in unele tari unde vaccinul este obligatoriu (...). Nu exista testare acolo, exista vaccinare sau nu mai lucrezi. Romania merge pe o solutie, cel putin cum e depusa legea, din ce stiu, este vaccin sau, in final, testare”, a precizat RAED Arafat. 

Conform proiectului, salariatii care nu au certificat verde ar putea fi suspendati timp de 30 de zile si ulterior chiar concediati. 

 

Foto: pexels.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat covidangajatistat


Data aparitiei: 27 Octombrie 2021

Votati articolul "Angajatii de la stat vor fi obligati sa prezinte certificatul verde COVID la locul de munca?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X