email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul elimina pragul pentru cifra de afaceri de minim 5.000 de euro pentru acordarea microgranturilor de 2.000 de euro

Guvernul elimina pragul pentru cifra de afaceri de minim 5.000 de euro pentru acordarea microgranturilor de 2.000 de euro
microgranturicifra de afacerihoreca

Pragul pentru cifra de afaceri de minim 5.000 de euro pentru acordarea microgranturilor de 2.000 de euro va fi eliminat, potrivit informatiilor oferite vineri de catre Ionel Danca, seful Cancelariei prim-ministrului.


In sedinta de guvern de joi aseara, 24 septembrie 2020, au fost adoptate mai multe acte normative, printre care se numara si unele care vizeaza masurile de sprijin din domeniul social si economic. 

Conform declaratiilor facute de Ionel Danca, “in cadrul proiectului de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Fondurilor Europene, adoptat in prima lectura, au fost incluse cateva prevederi pentru modificarea Ordonantei 130. Ordonanta 130 este cea care reglementeaza desfasurarea si implementarea programului de un miliard de euro granturi pentru companiile afectate de criza generata de pandemia COVID-19. Acest program este derulat prin Ministerul Economiei. Deja a fost lansata aplicatia pentru preinregistrarea solicitantilor in cadrul acestui program si sunt trei categorii principale de masuri active de sprijin  pentru companiile afectate de COVID.”

 Iata care sunt cele trei categorii principale pentru care se acorda masuri de sprijin guvernamentale: 

- microgranturi de 2.000 de euro pentru companiile asa-numite SRL-uri fara salariati, companii care, practic, sunt o forma de prezentare a unor activitati economice de catre actionarii acestor companii. 

- granturi pentru capital de lucru, granturi de repornire pentru cele mai afectate sectoare economice. Aceste granturi sunt in valoare de pana la 150.000 de euro pentru domeniile HoReCa, transport si alte domenii afectate de COVID.

-  investitii in reprofilarea activitatilor economice la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii si in acest sens, companiile pot solicita granturi cuprinse intre 50.000 si 200.000 de euro.

Ionel Danca a precizat ca, in urma consultarilor publice cu mediul de afaceri si la solicitarea acestora, a fost hotarat, intr-o prima lectura, eliminarea unor bariere care apareau in aplicarea acestui program. 
 

Iata care sunt noile modificari pe care mediul de afaceri le asteapta: 


- au fost introduse noi coduri CAEN pentru activitati eligibile in cadrul acestui program - coduri din domeniul constructiilor, comert si industrie alimentara, turism si alte domenii de activitate economica.


a fost eliminata cerinta privind pragul pentru cifra de afaceri de minim 5.000 de euro pentru acordarea microgranturilor de 2.000 de euro,

- in ceea ce priveste granturile pentru capital de lucru, au fost introduse, de asemenea, in categoria domeniilor eligibile, nu numai zona de HoReCa, transport, organizator de evenimente, dar si zona de saloane de infrumusetare, care au fost omise in prima etapa a acestui program si, in acest moment, sunt adaugate astfel aceste categorii de activitati economice eligibile.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
microgranturicifra de afacerihoreca


Data aparitiei: 25 Septembrie 2020

Votati articolul "Guvernul elimina pragul pentru cifra de afaceri de minim 5.000 de euro pentru acordarea microgranturilor de 2.000 de euro":
Rating:

Nota: 4.64 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X