email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MEEMA vine in ajutorul firmelor din mall-uri: 800.000 euro/beneficiar, iar granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei

MEEMA vine in ajutorul firmelor din mall-uri: 800.000 euro/beneficiar, iar granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei
ministerul economieiajutor de stat

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) vine in ajutorul firmelor din mall-uri a caror activitate a fost suspendata pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta. 

Institutia a prezentat in sedinta de Guvern din 3 septembrie 2020, in prima lectura, Ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri nationale pentru intreprinderi a caror activitate comerciala a fost intrerupta partial sau total in perioada starii de urgenta si a starii de alerta, in contextul crizei COVID-19.

Prin acest document se propune instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru a reduce impactul negativ asupra operatorilor economici care isi desfasoara activitatea in cadrul centrelor comerciale, prin acordarea de ajutor unic nerambursabil care acopera o parte din costurile cu chiria aferenta perioadei in care activitatea respectivilor operatori economici a fost suspendata in cadrul spatiilor inchiriate.

Prin schema de ajutor de stat se vor acorda granturi unui numar estimate de 3.000 de intreprinderi beneficiare, bugetul schemei de ajutor de stat fiind de 160 milioane lei. Valoarea maxima a ajutorului de stat este de 800.000 euro/beneficiar, iar granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei aferenta lunii februarie 2020 pentru maxim 3 luni (15 martie-15 iunie 2020), explica Ministerul Economiei.

Cererile de finanttare depuse iin cadrul programului vor fi selectate la finantare pe baza principiului primul venit-primul servit, iar criteriile de eligibilitate stabilite vor fi elaborat de MEEMA, care va administra schema si o va implementa iin maxim 15 zile de adoptarea ordonantei de urgenta.



Masura se va aplica, insa, doar dupa avizarea ajutorului de catre Comisia Europeana.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministerul economieiajutor de stat


Data aparitiei: 04 Septembrie 2020

Votati articolul "MEEMA vine in ajutorul firmelor din mall-uri: 800.000 euro/beneficiar, iar granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X