email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 600 a fost comasata. Iata noul termen de depunere in 2018!

Declaratia 600 a fost comasata. Iata noul termen de depunere in 2018!
anafdeclaratia 600cod fiscal


UPDATE: Declaratia 600 reprezentand venitul asigurat la sistemul public de pensii a fost comasata alaturi de inca 6 declaratii intr-un singur formular. Declaratia unica sau formularul 212 trebuie depus in acest an pana la data de 15 iulie, iar, din anul 2019, pana la data de 15 martie.
 

*****

Dupa ce a oferit atatea batai de cap romanilor, declaratia 600 ar putea suferi modificari in continuare, pentru a elimina unele dificultati din prezent.

A fost amanat termenul de depunere a declaratiei 600, care ar putea fi prelungit pana la 1 martie 2018. In plus, printre modificarile referitoare la acest formular se mai afla si cresterea plafonului de venituri. Acestea sunt variantele discutate astazi de ministrul Finantelor, Ionut Misa, cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Prin urmare, mai putine persoane ar putea fi obligate sa depuna fomularul 600 la ANAF.

UPDATE

Pana pe 31 ianuarie, Guvernul va da o ordonanta de urgenta prin care se va amana depunerea formularului pana la 1 martie. "Am discutat sa se adopte o ordonanta pentru amanarea termenului de depunere pana in martie, pentru ca in perioada urmatoare sa mergem pana la eliminarea formularului 600, cu conditia sa gaseasca solutii ca persoanele fizice care trebuiau sa plateasca aceste contributii sa ramana asigurati. Sa se gaseasca o solutie civilizata.Vrem sa eliminam disconfortul celor care ar trebui sa mearga sa depuna aceasta declaratie", a declarat Liviu Dragnea.

Totusi, aceste schimbari nu pot fi puse in practica deocamdata, pentru ca un Guvern interimar nu poate modifica Codul Fiscal. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca in luna ianuarie este si vacanta parlamentara.


Pana acum se stia faptul ca declaratia 600 trebuia depusa pana la data de 31 ianuarie, de catre persoanele care, in anul fiscal precedent, au obtinut venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau din alte surse.

Site-ul oficial al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - www.anaf.ro - s-a blocat, luni, in conditiile in care 210.000 de contribuabili trebuie sa descarce si sa completeze, pana la 31 ianuarie, formularul 600 privind veniturile din activitati independente, pentru determinarea contributiilor sociale.

La incercarea de a accesa site-ul www.anaf.ro, aparea un mesaj in limba engleza din care reiese ca serverul a intampinat „o eroare interna sau o configurare gresita" si nu a putut sa completeze solicitarea. Reprezentantii ANAF au explicat ca disfunctionalitatea a intervenit pe fondul aglomeratiei create de depunerea Formularului 600 si ca personalul de specialitate lucreaza pentru remedierea acestei situatii neplacute.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafdeclaratia 600cod fiscal


Data aparitiei: 22 Ianuarie 2018

Votati articolul "Declaratia 600 a fost comasata. Iata noul termen de depunere in 2018!":
Rating:

Nota: 3.42 din 5 din 12 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X