email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce isi asigura romanii casele pe ultima suta de metri

asigurari de locuintapolite de asigurareasigurare obligatorie

Numarul locuintelor asigurate a cunoscut un ritm de crestere destul de moderat, chiar daca pretul acestor asigurari nu depaseste 20 de euro in cazul politelor vandute prin societatile de asigurari inscrise in PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor). Astfel, in perioada care a urmat primelor asigurari obligatorii de locuinta, rata de achizitie a acestora era destul de mica, astfel incat doar una din 14 locuinte era asigurata.

O crestere destul de importanta s-a manifestat insa odata cu apropierea termenului limita de 15 iulie care i-a facut pe cei mai multi dintre romani sa incheie o astfel de asigurare pentru a nu plati  amenda. Aceste polite au fost astfel achizitionate intr-un numar din ce in ce mai mare in ultima luna.

Saptamana trecuta PAID a emis un comunicat prin care se arata ca aproximativ 600.000 de astfel de asigurari au fost incheiate, procentul de locuinte asigurate fiind insa in continuare de doar 7,1%. Cresterea recenta a fost insa extrem de rapida, astfel ca, in doar o saptamana, numarul acestora a crescut substantial, astfel incat s-a ajuns la 715.000 polite emise (in procent de 8,5%).

Chiar daca termenul limita a fost prelungit pana la data de 5 august 2011, cei mai multi achizitioneaza astfel de polite considerand ca data de expirare a fost deja depasita. Presedintele PAID, Marius Bulugea, a declarat ca este importanta achizitionarea acestor polite indiferent de termenul stabilit deoarece plata unei amenzi conteaza prea putin in comparatie cu riscul pagubelor pe care si-l asuma cei care nu isi asigura locuinta.

Circa 70% din totalul de 715.000 polite vandute pana in acest moment de PAID, sunt de clasa A (cele al caror pret este de 20 de euro) si circa 30% sunt de clasa B (pret de 10 euro). In consecinta, valoarea primelor brute subscrise prin Paid a inregistrat valoarea de 12 milioane de lei, comisionul din aceasta suma retinut de firmele de asigurare fiind de 1,2 milioane de lei (10%).


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurari de locuintapolite de asigurareasigurare obligatorie


Data aparitiei: 28 Iulie 2011

Votati articolul "De ce isi asigura romanii casele pe ultima suta de metri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X