email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Programul Noua casa va avea garantii de 1,5 miliarde de lei in 2021

MFP: Programul Noua casa va avea garantii de 1,5 miliarde de lei in 2021
noua casaministerul finantelorcredite

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de vineri, 19 martie, Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea HG nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Noua casa".

Programul „Noua Casa” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care faciliteaza achizitia unui imobil cu destinatia de locuinta, prin intermediul contractarii de credite garantate de stat.

Pentru anul 2021, a fost alocat un plafon al garantiilor de 1,5 miliarde lei, potrivit art.1 alin.(6) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Noua casa", cu modificarile si completarile ulterioare, informeaza Ministerul de Finante. 

Totodata, incepand cu anul 2021, beneficiarii au obligatia sa incheie polite de asigurare impotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finantatorilor, pe toata durata finantarii garantate, la o valoare acceptata de o societate de asigurare, dar nu mai putin decat valoarea de piata comunicata de finantatori prin solicitarea de garantare. Aceasta prevedere se aplica tuturor creditelor garantate in cadrul Programului, pentru politele de asigurare incheiate dupa data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Noua Casa", mai anunta institutia.

Programul „Noua Casa” este unul dintre cele mai populare programe guvernamentale, in cadrul caruia au fost acordate 305.436 de garantii si promisiuni de garantare, in valoare totala de 27,82 miliarde lei, de la lansarea Programului, in anul 2009 si pana la sfarsitul lunii decembrie a anului 2020. Pe parcursul anului 2020, statul a acordat 11.885 de garantii, in valoare totala de 1,36 miliarde lei si 3.359 promisiuni de garantare, in valoare totala de 0,45 miliarde lei.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noua casaministerul finantelorcredite


Data aparitiei: 22 Martie 2021

Votati articolul "MFP: Programul Noua casa va avea garantii de 1,5 miliarde de lei in 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X