Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de vineri, 19 martie, Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea HG nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Noua casa".
Programul „Noua Casa” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care faciliteaza achizitia unui imobil cu destinatia de locuinta, prin intermediul contractarii de credite garantate de stat.
Pentru anul 2021, a fost alocat un plafon al garantiilor de 1,5 miliarde lei, potrivit art.1 alin.(6) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Noua casa", cu modificarile si completarile ulterioare, informeaza Ministerul de Finante.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea verde a contabilitatii
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Totodata, incepand cu anul 2021, beneficiarii au obligatia sa incheie polite de asigurare impotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finantatorilor, pe toata durata finantarii garantate, la o valoare acceptata de o societate de asigurare, dar nu mai putin decat valoarea de piata comunicata de finantatori prin solicitarea de garantare. Aceasta prevedere se aplica tuturor creditelor garantate in cadrul Programului, pentru politele de asigurare incheiate dupa data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Noua Casa", mai anunta institutia.
Programul „Noua Casa” este unul dintre cele mai populare programe guvernamentale, in cadrul caruia au fost acordate 305.436 de garantii si promisiuni de garantare, in valoare totala de 27,82 miliarde lei, de la lansarea Programului, in anul 2009 si pana la sfarsitul lunii decembrie a anului 2020. Pe parcursul anului 2020, statul a acordat 11.885 de garantii, in valoare totala de 1,36 miliarde lei si 3.359 promisiuni de garantare, in valoare totala de 0,45 miliarde lei.