Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Noua obligatie pentru asiguratori vizeaza comisionul de intermediere

Data aparitiei: 31 Iulie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asigurari RCAcomisionul de intermedierepolitele de asigurare RCAraspundere civila

Potrivit unor noi modificari din piata asigurarilor RCA, companiile de asigurari care emit polite de raspundere civila auto (RCA) vor fi obligate sa mentioneze pe politele RCA comisionul de intermediere.

Mai mult, anunta Agerpres, comisionul nu poate depasi 10% din valoarea primelor de asigurare incasate, potrivit unui proiect de norma al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru modificarea si completarea normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

De asemenea, noteaza aceeasi sursa, comisionul de intermediere va fi mentionat pe polita de asigurare RCA atat in valoare absoluta, cat si ca procent aplicat primei de asigurare mentionate pe polita, fiind inclus ca valoare in prima de asigurare totala.

In proiectul de norma publicat recent se precizeaza:

"Nivelul maxim al comisionului acordat de asiguratori pentru contractarea asigurarii RCA nu va depasi 10% din valoarea primelor de asigurare incasate. Asiguratorii RCA au obligatia sa prevada in orice contract de intermediere obligatia intermediarului de a incasa prima de asigurare aferenta politelor RCA integral in contul asiguratorului sau, in cazul platilor in numerar, de a vira prima de asigurare incasata integral in contul asiguratorului, cel tarziu in ziua urmatoare datei incasarii", precizeaza proiectul de norma.

Totodata, conform noilor reglementari, citate de Agerpres, asiguratorii RCA vor fi obligati sa detina pentru activitatea de asigurari generale un grad de solvabilitate, determinat ca raport dintre marja de solvabilitate disponibila si marja de solvabilitate minima, de cel putin 1,3.

Conform unui raport intocmit de ASF, la finalul anului 2013, dintr-un numar de 28 de societati care practica asigurari generale, 6 asiguratori aveau un grad de solvabilitate peste 1,5, un numar de 16 asiguratori aveau un grad de solvabilitate cuprins intre 1,05 si 1,5, trei asiguratori aveau gradul de solvabilitate intre 1 si 1,05, iar trei societati nu indeplineau cerinta de solvabilitate (gradul era sub 1), din care doua se afla in procedura de redresare financiara.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X