Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Fundatie non-profit. In ce conditii se depune raportarea semestriala?

Data aparitiei: 28 Iulie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
fundatie non-profitraportarile semestrialeraportare semestrialasituatii financiare

 In cuprinsul analizei de azi, facem referire la o fundatie care in ultimii doi ani a desfasurat numai activitati non-profit. Anul 2014 nu a avut activitate (nici non-profit si nici economica). Fiind fundatie non-profit care nu a desfasurat activitate economica, trebuie sa depuna rapoarte semestriale, la 30.06.2015?

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2015 a operatorilor economici a fost aprobat prin Ordinul nr. 773/01.07.2015. In anexa la acest act normativ se precizeaza ca au obligatia sa intocmeasca si sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2015, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate, entitatile prevazute la art. 2 din ordin. Art. 2 din ordin (Ordinul 773/2015) stipuleaza ca sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2015 a operatorilor economici prevazut la art. 1 se aplica :

-    persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.
-    societatilor carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei (entitati de interes public).
    operatorilor economici al caror exercitiu financiar este diferit de anul calendaristic.

Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, prevazute la art. 1 din O. 1802/2014, se aplica de entitatile prevazute la pct. 3 din aceste reglementari, respectiv de catre urmatoarele categorii de persoane ale caror valori mobiliare nu sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata (denumite in continuare entitati):

a)societati:
- societatile in nume colectiv;
- societatile in comandita simpla;
- societatile pe actiuni;
- societatile in comandita pe actiuni si


- societatile cu raspundere limitata;

b)societatile/companiile nationale;
c)regiile autonome;
d)institutele nationale de cercetare-dezvoltare;
e)societatile cooperative si celelalte persoane juridice care, in baza legilor speciale de organizare, functioneaza pe principiile societatilor;
f)subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in Romania, care apartin persoanelor juridice cu sediul in Romania, in conditiile prevazute de prezentele reglementari;
g)subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in strainatate, care apartin persoanelor prevazute la lit. a)-e), cu sediul in Romania, in conditiile prevazute de prezentele reglementari;
h)subunitatile din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, in conditiile prevazute de prezentele reglementari;
i)grupurile de interes economic, infiintate potrivit legii.

In consecinta, in conditiile in care entitatea la care faceti referire nu se poate incadra in conditiile literei e) de mai sus (conform informatiilor furnizate consideram ca nu se incadreaza) atunci nu are obligatia de a depune raportare contabila la 30 iunie 2015. Desigur aceasta opinie este valabila la data redcatarii prezentului raspuns si in conditiile in care nu apar modificari legislative.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de S.M. Armaselu, expert contabil

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X