email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportari Semestriale: Diferenta dintre creantele restante si cele neincasate in Formularul 30

Raportari Semestriale: Diferenta dintre creantele restante si cele neincasate in Formularul 30
raportari semestrialecreante neincasateformualrul 30creante restante

In cadrul raportarilor semestriale, completarea corecta a Formularului 30 este esentiala pentru a reflecta in mod adecvat situatia financiara a unei companii. Doua dintre categoriile de creante care trebuie raportate si care pot genera confuzii, sunt creantele restante (randul 34) si creantele neincasate la termen (randul 59). Desi aceste doua categorii pot parea similare la prima vedere, ele se refera la aspecte diferite legate de gestionarea creantelor. Pentru a intelege corect aceste diferente si a evita erorile, este important sa analizam specificul fiecarei categorii.

Creante restante (randul 35) vs. creante neincasate (randul 59) in Raportarile Semestriale: Explicatii pentru Formularul 30

Diferenta dintre cele doua rubrici din raportarea semestriala, conform formularului 30 din S1045, este urmatoarea, potrivit specialistilor PortalCodulFiscal.ro:

1. Cap. IV. Redevente platite in cursul perioadei de raportare, subventii incasate si creante restante

Randul 34 formularul 30

Creante restante, care nu au fost incasate la termenele prevazute in contractele comerciale si/sau in actele normative in vigoare, din care:
-creante restante de la entitati din sectorul majoritar sau integral de stat
-creante restante de la entitati din sectorul privat

Aceasta rubrica se refera la totalul creantelor restante (din categoria Redevente si subventii) care nu au fost incasate la termenele prevazute in contractele comerciale sau actele normative. Se vor prezenta separat creantele restante de la entitatile din sectorul majoritar sau integral de stat si cele de la entitatile din sectorul privat.

2. Cap. VIII. Alte informatii

Randul 59 formularul 30

Creante neincasate la termenul stabilit (din ct. 4091 din ct. 4092 din ct. 411 din ct. 413)

Aceasta rubrica este specifica conturilor contabile 4091, 4092, 411 si 413, si se refera la creantele neincasate la termenul stabilit (altele decat redeventele si subventiile raportate la randul 34) conform soldurilor acestor conturi. Acestea includ avansuri pentru bunuri si servicii, creante comerciale si altele similare, astfel cum sunt evidentiate in conturile contabile mentionate in formular.

De retinut!

La Randul 34 se declara creantele restante, care se refera la totalul creantelor care nu au fost incasate la termenele stabilite, cu o segmentare intre cele provenite de la entitati din sectorul majoritar sau integral de stat si cele din sectorul privat, cu accent pe creantele restante legate de redevente si subventii.

La Randul 59 se declara la alte creante comerciale neincasate la termenul stabilit, regasite in soldurile conturilor 4091, 4092, 411, 413. Aici se includ creante comerciale generale si avansuri pentru bunuri si servicii care nu au fost incasate la termen.

Atentie! Diferenta principala consta in faptul ca randul 34 din formularul 30 este dedicat exclusiv creantelor restante asociate redeventelor si subventiilor, in timp ce randul 59 acopera creantele comerciale generale care nu sunt legate de redevente sau subventii.

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportari semestrialecreante neincasateformualrul 30creante restante


Data aparitiei: 12 August 2024

Votati articolul "Raportari Semestriale: Diferenta dintre creantele restante si cele neincasate in Formularul 30":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF a actualizat lista entitatilor publice pentru e-Factura

    • Agentia Nationala de Administrare Fiscala a actualizat lista entitatilor publice pentru sistemul RO e-Factura, un fisier util in relatia B2G, in data de 1 august 2024.  Lista institutiilor publice este actualizata periodic de catre reprezentantii Fiscului. Documentul contine 14.032 de entitati publice si datele lor (judet, CIF, adresa).  Relatia B2G este definita, conform art. 2 alin. (1) lit. m) din Ordonanta de urgenta a G...» citeste mai departe aici

  • Venituri din arenda 2024 - cum se calculeaza impozitul, termen de plata si obligatii declarative

    • Conform prevederilor art. 84 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, venitul brut din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal se stabileste pe baza raportului juridic/contractului incheiat intre parti si reprezinta totalitatea sumelor in bani incasate si/sau echivalentul in lei al veniturilor in natura primite. In cazul in care arenda se exprima in natura, evaluarea in lei se face pe baza preturilor medi...» citeste mai departe aici

  • Raportari Semestriale: Diferenta dintre creantele restante si cele neincasate in Formularul 30

    • In cadrul raportarilor semestriale, completarea corecta a Formularului 30 este esentiala pentru a reflecta in mod adecvat situatia financiara a unei companii. Doua dintre categoriile de creante care trebuie raportate si care pot genera confuzii, sunt creantele restante (randul 34) si creantele neincasate la termen (randul 59). Desi aceste doua categorii pot parea similare la prima vedere, ele se refera la aspecte diferite legate de gestionarea creantelor. Pentru a intelege corect...» citeste mai departe aici

  • Din 12 august, o noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,60% pe an la titlurile de stat

    • Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii, persoane fizice, ca incepand luni 12 august si pana vineri 06 septembrie, romanii pot investi in titluri de stat TEZAUR cu maturitati de 1 si 3 ani, cu dobanzi anuale de 5,80% si, respectiv, 6,60%. Titlurile de stat pot fi cumparate: - Intre 12 august - 05 septembrie 2024 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin inter...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X