Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Beneficiar extern, dar livrari pe teritoriul Romaniei

Data actualizarii: 16 Februarie 2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O firma cu capital strain, fara nici o reprezentanta in Romania (din Franta), are un contract cu o firma romaneasca pentru a-i executa lucrari de santier. Firma straina achizitioneaza de la firma din Romania un container pentru care dispune livrarea la sediul santierului unde isi desfasoara activitatea. Containerul nu paraseste teritoriul Romaniei si firma straina doreste sa achite contravaloarea containerului in euro. Avand in vedere faptul ca bunul livrat nu paraseste teritoriul Romaniei, ce document trebuie intocmit pentru livrarea acestui container catre un cumparator strain care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei? Deoarece nu este livrare intracomunitara, se colecteaza T.V.A.? Se intocmeste factura cu colectare T.V.A.? Pot incasa euro?

Pentru livrarea bunului pe teritoriul Romaniei aveti obligatia sa emiteti factura in lei prin care colectati T.V.A. deoarece nu va incadrati in regimul operatiunilor scutite cu drept de deducere a T.V.A. care pot fi justificate cu documentele precizate in O.M.F.P. nr. 2.222 din 22 decembrie 2006, publicat in Monitorul Oficial nr. 1.043/29 decembrie 2006. Factura se emite in lei la cursul valutar comunicat de B.N.R. valabil in ziua livrarii bunului.

Emiterea facturii in valuta nu este obligatorie in legislatia fiscala din Romania, dar trebuie emisa deoarece va este necesara la banca pentru justificarea incasarii in valuta a contravalorii bunului livrat. Este necesara si furnizorului pentru contabilizarea achizitiei de bunuri.

In situatia in care intre firma dvs., in calitate de furnizor (persoana juridica rezidenta), si firma din Franta (persoana juridica nerezidenta) are incheiat un contract de livrare bunuri, va este permis prin lege sa incasati in valuta contravaloarea bunurilor livrate, indiferent de locul unde sunt livrate bunurile. Acest fapt este reglementat prin Regula-mentul valutar nr. 4 din 1 aprilie 2005 privind regimul valutar, publicat in M.Of. nr. 297 din 8 aprilie 2005, modificat si completat prin Regulamentul nr. 6 din 14 iulie 2005, publicat in M.Of. nr. 636 din 20 iulie 2005, art. 2 ,,Operatiuni valutare intre rezidenti si nerezidenti prin care se face precizarea ca operatiunile valutare curente intre rezidenti si nerezidenti se efectueaza in mod liber, in valuta si in moneda nationala (leu). Deci va este permis prin lege sa incasati in valuta contravaloarea bunului livrat in euro.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X