Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Rectificativa D394. Eroare identificata dupa 01.07.2016. Cum procedam?

Data aparitiei: 01 Noiembrie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
rectificativa d 394declaratie 394codul fiscaleroare facturaredecont tva

In analiza de mai jos, in luna octombrie, in urma punctajului cu furnizorul se constata ca a fost inregistrata eronat o factura de doua ori. Vom vedea ce implica acest lucru si daca exista obligatii declarative (rectificativa la august D394) si reglare decont TVA la octombrie, precum si daca exista sanctiuni pentru corectie.

Potrivit art. 323 alin. (3) din legea nr. 227/2015, Codul Fiscal, datele inscrise incorect intr-un decont de taxa se pot corecta prin decontul unei perioade fiscale ulterioare si se vor inscrie la randurile de regularizari.
 
In consecinta, daca in evidentele contabile au fost identificate facturi inregistrate de doua ori se va intocmi, la data constatarii erorii, o nota contabila de stornare a operatiunii eronate. Valoarea acestora (baza si TVA) se va inscriere pe randurile de regularizare din Decontul de TVA aferent lunii in care s-a constatat eroarea si nu exista sanctiuni in acest sens.
 
In ceea ce priveste Declaratia 394 valabila incepand cu data de 01.07.2016, la pct. 3 Anexa 2 din OPANAF nr. 3769/2015 se prevede ca in cazul in care, dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constata existenta unor omisiuni/erori in datele declarate, aceasta trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata cu operatunile care necesita modificarea si/sau operatunile care nu au fost declarate, declaratie care inlocuieste declaratia informativa depusa inital. Nu vor face obiectul redepunerii declaratiei facturile primite de persoana impozabila in alta perioada de raportare fata de data emiterii acestora de catre furnizori.
 
Prin urmare, societatea va intocmi o declaratie rectificativa aferenta perioadei august 2016 in vederea corectarii erorilor prezentate in declaratia initiala. Nici in acest caz nu sunt prevazute sanctiuni.
 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Olteanu


 

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X