Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

MODEL de raspuns la Notificarea de conformare RO e-TVA

Data aparitiei: 03 Octombrie 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MODEL de raspuns la Notificarea de conformare RO e-TVA
Notificarea de conformare RO e-TVAmodel de raspuns notificare de conformaredecont precompletat e-tvadecont de tva

Potrivit art. 5 alin. (8) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2024, cu modificarile si completarile ulterioare, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA are obligatia sa transmita ca raspuns la aceasta, prin mijloace electronice, rezultatul verificarilor realizate asupra diferentelor comunicate prin Notificarea de conformare RO e-TVA. Atentie, aceste prevederi intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2025.

MODEL de raspuns la Notificarea de conformare RO e-TVA

Intrucat nu exista un model prestabilit aferent raspunsului la notificare, potrivit specialistilor PortalContabilitate.ro, acesta poate fi de forma:

Denumirea contribuabilului/platitorului ....................................
Codul de identificare fiscala ........................................
Raspuns la notificarea nr................... din data .................

Referitor la diferentele constatate intre decontul de TVA nr..... aferent perioadei .......... si decontul precompletat RO e-TVA nr.................avand in vedere prevederile art. 5 alin. (8) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2024, cu modificarile si completarile ulterioare, in urma verificarilor efectuate au rezultat urmatoarele:
La rd. 9 /10/11 din Decontul de taxa pe valoarea adaugata Livrari de bunuri si prestari de servicii, taxabile cu cota de .......% diferenta de X lei provine din:

- Raportarea facturilor prin Declaratia 394 la sectiunea D - Livrari de bunuri/prestari de servicii catre persoane neimpozabile in suma de Y lei aferenta facturilor emise si incasate cu bonuri fiscale si transmiterea facturilor respective in sistemul e-factura cu codul 380- Factura.


Sau/si:

- Raportarea atat a facturilor emise prin Declaratia 394 la sectiunea. D - Livrari de bunuri/prestari de servicii catre persoane neimpozabile in suma de Z lei aferenta facturilor emise si incasate cu bonuri fiscale, cat si raportarea bonurilor fiscale pentru care au fost emise facturi in suma de Z lei si la sectiunea G - Incasari in perioada de raportare prin intermediul AMEF inclusiv incasarile prin intermediul bonurilor fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate indiferent daca au/nu au inscris codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

- Suma de A lei si TVA colectat in suma de M... lei provine din preluarea in decontul e-TVA atat a facturilor emise, nr....... raportate cu codul 380- Facturi prin sistemul e-factura cat si a bonurilor fiscale emise ulterior pentru incasarea facturilor mentionate, raportate automat prin sistemul RO e- case de marcat.

- Transmiterea de 2 ori a facturii ....in sistemul RO e-factura.

Foto: pixabay.com






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X