Doua noi rapoarte, importante pentru profesia contabila, au fost recent publicate: vorbim despre noul Raport privind adoptarea raportarii integrate si Raportul Fundatiei IFRS si planurile pentru viitor.
Astfel, Asociatia Contabililor Autorizati din Marea Britanie (ACCA) a publicat recent un raport pe tema Raportarii Integrate (IR) Perspective asupra raportarii integrate care se bazeaza pe 41 de rapoarte corporatiste din intreaga lume, transmite CECCAR.
Conform aceleiasi surse, "Raportul evidentiaza beneficiile adoptarii raportarii integrate: o gandire si un management mai bine integrate, o mai mare claritate asupra afacerii si performantei, o mai buna reputatie corporatista si o relatie mai stransa cu partile interesate, o raportare mai eficienta, un angajament al personalului si marje brute imbunatatite. in acelasi timp, documentul identifica arii unde raportarea integrata ar putea fi imbunatatita, printre care: crearea de valoare, conectivitatea, definirea parametrilor de performanta, pragul de semnificaţie, caracterul concis, fiabilitatea si exhaustivitatea". Click aici pentru raportul ACCA!
Cel de-al doilea raport a fost publicat de Fundatia IFRS si poarta titlul de "O mai buna comunicare in raportarea financiara", incluzand perspective asupra tendintelor urmate in acest an de standardele globale. Conform CECCAR, in raport sunt incluse "cele mai importante proiecte care urmeaza a fi finalizate de catre IASB, in special standardul privind contabilitatea contractelor de asigurare si un Cadrul general conceptual revizuit. Pe langa standardul mult anticipat privind asigurarile, IASB vine sa asiste companiile care se pregatesc pentru aplicarea standardului privind contabilitatea contractelor de leasing care a fost introdus anul trecut de IASB impreuna cu Consiliul pentru Standarde de Contabilitate Financiara (FASB), standard care va intra in vigoare in 2019 pentru companiile cotate".
Presedintele IASB, domnul Hans Hoogervorst, a explicat urmatoarele, citat de CECCAR: „in 2016 am facut progrese considerabile in finalizarea elementelor restante in etapa a doua, printre care standardul privind contractele de asigurare si Cadrul general conceptual revizuit. Consiliul si-a finalizat deliberarile pe marginea standardului privind contractele de asigurare pe parcursul anului 2016, iar echipa tehnica a realizat teste pe teren pentru a se asigura ca standardul viitor este comprehensibil si poate fi aplicat consecvent. Atat standardul privind contractele de asigurare, cat si Cadrul general conceptual vor fi emise pe parcursul anului 2017.”
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
SAF-T pentru Contribuabili Mici