Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Altele

Cum se vor verifica banii cheltuiti la nunti. Metoda dezvaluita de Fisc

Data aparitiei: 22 Octombrie 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum se vor verifica banii cheltuiti la nunti. Metoda dezvaluita de Fisc
impozitarea nuntiloramendafisc

Impozitarea nuntilor a pus pe jar o multime de cupluri care doresc sa isi organizeze nunta in urmatorea perioada ori care au facut-o recent, dar si operatorii economici care activeaza in acest domeniu. Potrivit unei stiri aparute recent in mediul online, ANAF deja a trimis primele formulare unor cupluri proaspat casatorite.
 

Prin intermediul acestor formulare, Fiscul isi doreste sa afle raporturile economice pe care cei care au facut nunta le-au avut cu firmele de foto-video, formatiile de muzica, localul si alte servicii pe care le-au solicitat pentru fericitul eveniment, cum ar fi si cu o PFA care prepara niste dulciuri pentru candy bar. Se doreste astfel combaterea evaziunii fiscale care este in floare in acest domeniu. Din pacate, primii vizati in acest caz sunt cei proaspeti casatoriti, care pot sa primeasca amenda cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei daca nu respecta solicitarea Fiscului.

Pentru a linisti apele tulburi, avand in vedere ca au aparut o multime de reactii negative, Fiscul a revenit cu lamuriri in privinta impozitarii nuntilor. Inspectorii Fiscului din teritoriu au recunosc ca nu pot sa verifice toate nuntile care au avut loc si nici nu e nevoie. Ei vor merge doar acolo unde exista suspiciuni de frauda. Vor exista zone in care nu se va trimite niciun fel de solicitare de informatii, potrivit unui material realizat de hotnews.ro.

„De exemplu, daca constatam ca doar 5 persoane juridice furnizeaza servicii in zona, iar numarul nuntilor a fost de 1.000-2.000 intr-un an, atunci ne uitam sa vedem veniturile acestora. Mai departe, presupunem ca exista si prestatori neinregistrati, iar cu ajutorul mirilor speram sa obtinem datele de contact ale persoanelor respective”, au incercat specialistii Fiscului sa clarifice prin declaratiile date sursei citate.

Acestia au mai adaugat ca fiecare agentie a Fiscului de pe plan local are propria strategie. „Probabil vor fi colegi din teritoriu care nu vor trimite catre nimeni, pentru ca analiza pe zona respectiva arata ca nu este cazul sa se mearga mai departe”, au explicat inspectorii.

Impozitarea nuntilor a atras si atentia unui fost sef ANAF. Gelu Diaconu a explicat faptul ca articolul invocat de ANAF in notificarile trimise mirilor, prin care le cere sa spuna cui si cat au platit pentru servicii de fotografiere sau entertainement, este interpretat gresit atat de Ionut Misa, actualul sef al Fiscului, cat si de Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor

 Proaspetilor casatoriti li se atrage atentia asupra art. 58, alineatul 1 din Codul de procedura fiscala, care prevede: "Contribuabilul/Platitorul sau alta persoana imputernicita de acesta are obligatia de a furniza organului fiscal informatiile necesare pentru determinarea starii de fapt fiscale. In acelasi scop, organul fiscal are dreptul sa solicite informatii si altor persoane cu care contribuabilul/platitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, iar acestea au obligatia de a furniza informatiile solicitate. Informatiile furnizate de alte persoane se iau in considerare numai in masura in care sunt confirmate si de alte mijloace de proba."

“Fiscul ar fi trebuit sa le spuna mirilor ca le cere informatii despre cutare firma sau cutare persoana, numind acea firma sau persoana fizica. Adica sa spuna: eu, Fisc stiu ca tu Icsulescu ai avut raporturi juridice cu firma Zet SRL, asa ca iti cer sa-mi spui ce fel de relatii economice ai avut. A ameninta contribuabilul pentru ca nu-ti da tie informatiile e complet gresit. Nu poti tu, Fisc, sa le ceri sa-i toarne pe cei care i-au ajutat sa petreaca”, a explicat Gelu Diaconu. Mai multe despre declaratia fostul sef ANAF puteti sa cititi AICI.



Daca tot veni vorba de nunti, Fiscul ar trebui sa-l intrebe pe Dragnea cu cat l-a platit pe Florin Salam, cand a cantat la nunta fiului sau. Ar trebui sa stie, ca doar a fost socru mare”, a adaugat  fostul sef al ANAF.

Nici Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, nu este de acord cu modul de actiune al ANAF. Acesta a declarat ca intentioneaza sa propuna schimbarea termenelor de prescriere, astfel incat sa nu existe actiuni ale Fiscului dupa 5 ani, ci in termen de doi.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X