Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
email
Modificari in Codul Fiscal 2019 - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari in Codul Fiscal 2019 - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

5 detalii care ar trebui sa se regaseasca pe toate etichetele produselor alimentare

5 detalii care ar trebui sa se regaseasca pe toate etichetele produselor alimentare
aparatura fiscalaeticheteadezive

Etichetarea corecta a unui produs este esentiala in orice context comercial. Greselile de etichetare pot atrage sanctiuni grave si amenzi specificate de lege, iar din punct de vedere comercial o astfel de problema poate insemna pierderea completa a increderii din partea consumatorilor si implicit a veniturilor anuale. Pe langa toate acestea, lipsa unei etichetari corespunzatoare alaturi de absenta unui sistem modern de case de marcat si evidenta a stocului pot produce pagube si pot intarzia procesul intern extrem de mult.

 

5 detalii care ar trebui sa se regaseasca pe toate etichetele alimentare:

 

1. Denumirea produsului

 

Eticheta ambalajului trebuie ca intotdeauna sa inceapa cu denumirea produsului din interior, atat cea specifica, dar si cea generica. Astfel, ambalajul va descrie clar care este natura produsului alimentar procurat de consumator.

 

2. Continutul net al produsului

 

Nu toate produsele cumparate din magazine vin deja in ambalaj si sunt etichetate cu greutatea lor. Atunci cand vorbim despre produse cumparate la varsat, acestea trebuie cantarite in magazin, ceea ce inseamna ca peste ambalaj trebuie aplicate

etichete adezive care sa specifice exact cat cantaresc alimentele din interior si sa aiba un cod de bare pentru identificarea la casele de marcat.
 

3. Lista de ingrediente

 

Cum multe produse sunt procesate sau contin conservanti, eticheta trebuie sa specifice foarte transparent lista completa a ingredientelor regasite in ambalaj, toate substantele si lista adaosurilor alimentare in rezultarea produsului final. De asemenea, toate aceste ingrediente trebuie asezate intr-o ordine specifica, si anume una descrescatoare in functie de proportia lor in compozitia finala. Chiar si in cazul apei, aceasta trebuie adaugata pe lista ingredientelor.

 

4. Tara de origine a produsului

 

Fiecare eticheta trebuie sa contina numele tarii de origine pentru un produs, in cazul in care absenta acestuia ar putea induce in eroare consumatorul in alegerea facuta. De asemenea, in cazul in care un produs este trecut printr-un sistem de procesare care ii schimba natura, atunci ultima tara a acestui proces este considerata cea de origine.

 

5. Datele celor prezenti in procesul de productie si distributie

 

O alta obligatie pentru etichetarea produselor alimentare este prezenta pe eticheta a numele si adresei fabricantului, vanzatorului, importatorului, exportatorului, ambalatorului sau distribuitorului respectivului produs alimentar.

 

Astfel de date sunt extrem de importante pentru ca orice consumator, dar si alt reprezentant din intreg procesul de distributie si productie sa poata verifica in orice moment informatiile despre produs, precum lista completa a substantelor pe care le contine, cantitatea si valorile acestora.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Rido

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
aparatura fiscalaeticheteadezive

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 13 Decembrie 2018


Votati articolul "5 detalii care ar trebui sa se regaseasca pe toate etichetele produselor alimentare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Alte articole publicate in data de 13 Decembrie 2018 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user

Intrebare antispam: 4 + 2 =
  Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Subiectele saptamanii

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari in Codul Fiscal 2019 - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi
Aboneaza-te la newsletterul Contabilul.ro si primesti gratuit Raportul special "Modificari in Codul Fiscal 2019 - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi".
Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2019 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile  
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificari in Codul Fiscal 2019 - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi"


email
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X