email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne ca nu esti platit suficient la serviciu

5 semne ca nu esti platit suficient la serviciu
hrserviciiresurse umane

Daca in multe tari salariul oferit pentru un anumit post este specificat inca din anuntul de angajare, sub forma bruta, calculat pe an, in Romania trebuie sa depui mai mult efort pentru a-ti da seama daca firma la care lucrezi te plateste suficient si corect in raport cu salariile din piata.

 

Aceasta problema nu este intalnita doar in randul celor fara experienta, aflati la primul job, ci si in cazul celor care sunt deja de ceva timp pe piata muncii sau au joburi care presupun mult mai multe responsabilitati decat cele trecute in fisa postului. Iata care sunt cele mai clare semne ca angajatorul nu te plateste suficient in raport cu munca pe care o depui:

 

1. Esti platit semnificativ mai putin decat media pietei. Chiar daca salariile sunt confidentiale, anual apar topuri ale celor mai mari salarii din diverse domenii, precum si medii salariale ale diferitelor activitati de pe piata muncii. Unii angajati reusesc sa afle chiar si orientativ unele sume pe care le incaseaza fie colegii lor, fie angajati din companii care au joburi asemanatoare si sa isi faca o idee despre unde se situeaza ei. Daca afli de tot mai multe cazuri in care altii sunt mai bine platiti ca tine, este cel mai clar semn ca angajatorul nu te remunereaza corespunzator.

 

2. Nu castigi salariul minim pe economie

 

Companiile sunt obligate sa isi plateasca angajatii cu cel putin salariul minim pe economie, indiferent de munca pe care acestia o presteaza. In aceste conditii, este important ca fiecare sa stie care este suma minima la care are dreptul, prin lege. Salariul minim in 2019 a fost majorat, asa ca angajatorii au obligatia de a intocmi acte aditionale la contractele deja existente, prin care sa precizeze majorarea salariala, precum si sa raporteze majorarile in sistemul Revisal.

 

3. Nu esti platit pentru orele suplimentare sau turele de noapte. Orele suplimentare efectuate la locul de munca trebuie compensate in

zile libere sau financiar, potrivit legii. Drepturi speciale au si angajatii care lucreaza in ture de noapte. Acestia nu au voie sa efectueze mai mult de 8 ore de munca intr-o tura de noapte, insa inca mai exista companii care profita de disponibilitatea angajatilor.

 

4. Nu ti se acorda niciun beneficiu. Companiile care nu le asigura angajatilor macar un numar minim de beneficii, precum asigurare medicala ori concedii platite, nu isi respecta salariatii. In conditiile in care serviciile medicale pot fi extrem de scumpe, pentru angajatii care nu beneficiaza de niciun fel de compensatie.

 

5. Nu ti se mareste salariul odata cu numarul de responsabilitati. Nu esti platit corect daca nu ai o discutie cu seful tau despre o marire de salariu, atunci cand responsabilitatile tale la locul de munca se inmultesc. Astfel de cazuri apar mai ales cand unul dintre angajati isi da demisia, iar sarcinile sale de lucru sunt preluate de un coleg sau se repartizeaza egal in echipa. In cazurile in care postul ramas liber nu este acoperit cu o persoana noua, cei care preiau responsabilitatile ar trebui remunerati pentru munca in plus depusa.

 

Alte semne ca salariul pe care il incasezi nu se ridica la nivelul la care ar trebui pot fi reprezentate si de lipsa maririlor salariale acordate anual, lipsa unei evaluari obiective a muncii depuse de tine si sa rezultatelor obtinute, lipsa unui feedback din partea superiorului, dar si neacordarea unor sporuri sau prime de sarbatori ori in functie de performantele obtinute.

 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Antonio Guillem


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
hrserviciiresurse umane


Data aparitiei: 16 Ianuarie 2019

Votati articolul "5 semne ca nu esti platit suficient la serviciu":
Rating:

Nota: 4.23 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X