email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dragnea ameninta, Antifrauda se conformeaza! Incep controalele la importurile de legume si fructe

Dragnea ameninta, Antifrauda se conformeaza! Incep controalele la importurile de legume si fructe
antifraudaanafimport

Inspectorii Antifrauda vor demara la nivel national actiunea ”Demetra” in cadrul careia verifica integral circuitele de comercializare a legumelor si fructelor. Acestia vor controla achizitiile intracomunitare si importurile, transporturile care tranziteaza punctele de trecere a frontierei si retelele de vanzare en-gros si en-detail ale acestor produse.

Actiunea a luat nastere la putin timp dupa ce Liviu Dragnea, liderul PSD, l-a avertizat miercuri pe directorul de la Antifrauda, impreuna cu sefii de Directia sanitara si Protectia consumatorilor, cu privire la calitatea produselor agroalimentare venite din import, potrivit realitateafinanciara.net. De la fapte pana la realitate a fost doar un singur pas. Seful de la Antifrauda a fost demis in aceeasi zi, iar controalele au fost anuntate imediat.

Transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinara, celor de la Protectia Consumatorului, Antifrauda si Vamile: Daca intr-un timp foarte scurt nu vor reusi sa realizeze un sistem prin care in Romania sa nu mai intre marfa de contrabanda, ma refer in special la legume si fructe, daca nu vor fi in stare sa analizeze fiecare fructa si fiecare leguma, sa nu mai intre ceva nesanatos, atunci mai bine sa plece acasa sau de unde au venit”, a subliniat Dragnea.

La scurt timp de la amenintare, in Monitorul Oficial a aparut o decizie a premierului Viorica Dancila prin care seful Directiei Generale Antifrauda Fiscala, Virgil Pirvulescu, a fost demis din functie.

Din dispozitia dlui Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice, si a dnei Mihaela Triculescu, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) si inspectorii Directiei Generale a Vamilor (DGV) demareaza la nivel national actiunea ”Demetra” in cadrul careia verifica integral circuitele de comercializare a legumelor si fructelor. Inspectorii antifrauda vor controla achizitiile intracomunitare si importurile, transporturile care tranziteaza punctele de trecere a frontierei si retelele de vanzare en-gros si en-detail ale acestor produse.”, apare intr-un comunicat de pe site-ul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Pentru prevenirea si combaterea fraudei fiscale si vamale, inspectorii antifrauda verifica in detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor si fructelor pana la vanzarea catre consumatorul final, cu precadere in legatura cu legalitatea achizitiilor intracomunitare si importurilor, corectitudinea actelor de provenienta si de insotire a produselor, corespondenta cu realitatea a facturilor, chitantelor si bonurilor fiscale.”, se mai precizeaza in comunicat.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
antifraudaanafimport


Data aparitiei: 11 Aprilie 2019

Votati articolul "Dragnea ameninta, Antifrauda se conformeaza! Incep controalele la importurile de legume si fructe":
Rating:

Nota: 3.31 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X