email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri. Cum eliminati riscul unor erori costisitoare?

Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri. Cum eliminati riscul unor erori costisitoare?
livrari intracomunitaretvafactura

Achizitiile si livrarile intracomunitare de bunuri sunt operatiuni frecvente si ridica multe semne de intrebare. Una dintre cele mai intalnite probleme este incadrarea corecta a operatiunii din punctul de vedere al TVA. Din pacate, orice eroare privind incadrarea operatiunii intracomunitare genereaza automat declararea eronata a TVA si atrage inspectii fiscale si nedoritele sanctiuni.
 

Cum ar fi sa existe un ghid complet care sa te invete pas cu pas cum trebuie incadrate operatiunile cu parteneri din UE? Lucrarea Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri realizata de consultantul fiscal - Olga Crevelescu este raspunsul la dorinta ta.

Parcurgerea ghidului este usoara si rapida, vei gasi exact informatiile de care ai nevoie. Tot ce trebuie sa faci este sa te duci direct  la capitolul in care este tratata speta in care te regasesti. Vei gasi intreaga procedura pe care o ai de parcurs, cu temeiuri legislative si explicatii impecabile.

Lucrarea Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri este ghidul de care ai nevoie pe biroul tau. Click aici pentru a comanda lucrarea. >>

 

Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri: probleme la care sa fii atent

- Nu toate operatiunile fac obiectul Declaratiei 390. Ne referim aici, de exemplu, la achizitii/livrari de bunuri cu instalare sau la achizitii/livrari de bunuri second hand (care au un regim special). Apar multe neclaritati si la Declaratia 394.
 
- Exigibilitatea TVA pentru avansurile intracomunitare este diferita de exigibilitatea TVA pentru avansurile aferente unor operatiuni interne.
 
- In cazul unor operatiuni triunghiulare nu sunt aplicabile masurile de simplificare daca nu sunt indeplinite anumite conditii (vezi conditia de transport).
 
- Livrarile/achizitiile intracomunitare realizate cu parteneri din afara Uniunii Europene au si ele un regim special.
 
- Neplatitorii de TVA pot efectua, de asemenea, operatiuni intracomunitare. In lucrare gasiti prezentate obligatiile fiscale si declarative in cazul acestora.

Lucrarea Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri ofera explicatii profesioniste asupra reglementarilor legate de aceste tipuri de operatiuni si exemple practice.

 

 Parcurge urmatoarele explicatii si vei deveni un expert in achizitii intracomunitare! Vei sti fara dubii:

    • care sunt categoriile de activitati ce pot fi catalogate din punct de vedere legal drept achizitii intracomunitare sau livrari intracomunitare;
    • ce prevede legea in cazul taxarii inverse, in functie de statutul persoanei ce efectueaza operatiunea, de sfera de aplicare a TVA-ului, de locul tranzactiei sau de persoana obligata la plata TVA-ului;
    • cum se inregistreaza in contabilitate diferenta de curs valutar dintre momentul facturarii si momentul receptiei;
    • cum trebuie sa arate Declaratia 300 in cazul transportului de marfuri efectuat de catre cumparator etc.
 

Domeniul TVA este unul complex si sensibil, fiind o adevarata provocare pentru contabili. Apar, de exemplu, situatii in care plata TVA in Romania trebuie facuta de catre beneficiar si nu de catre furnizor, situatii care pot conduce la neplata acestei taxe catre bugetul de stat roman, fapt ce ar genera, evident, accesorii de plata si, eventual, amenzi pentru nedepunerea unor declaratii.

Comanda chiar acum produsul pe stick “Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri” si beneficiezi de reducerea speciala de 20%!


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Va invitam la Turneul National de Fiscalitate si Contabilitate


Turneul National de Fiscalitate si Contabilitate Modificari fiscal-contabile 2024

  1. CRAIOVA - 26 martie 2024
  2. TIMISOARA - 1 aprilie 2024
  3. CLUJ-NAPOCA - 2 aprilie 2024
  4. SIBIU - 3 aprilie 2024
  5. CONSTANTA - 9 aprilie 2024
  6. IASI - 15 aprilie 2024
  7. BUCURESTI - 19 aprilie 2024 + transmis LIVE
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
livrari intracomunitaretvafactura


Data aparitiei: 15 Iulie 2019
Ultima actualizare: 27 Decembrie 2019

Votati articolul "Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri. Cum eliminati riscul unor erori costisitoare?":
Rating:

Nota: 3.86 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici