email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au aparut formularele necesare pentru somaj tehnic! Cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru firme, PFA-uri si II-uri

Au aparut formularele necesare pentru somaj tehnic! Cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru firme, PFA-uri si II-uri
somaj tehnicOUG 30/2020formulare somaj

Incepand de la 1 aprilie, angajatorii, PFA-urile, II-urile si alte categorii care se incadreaza pot depune formularele pentru a obtine fonduri guvernamentale necesare pentru plata somajului tehnic. Solicitarile pot fi depuse online la institutiile vizate in acest sens: AJOFM (firmele care au angajati cu contracte individuale de munca) ori AJPIS (celelalte categorii).

Marti seara, 31 martie, au fost publicate in Monitorul Oficial 4 ordine de ministru prin care se stabilesc formularele necesare firmelor, PFA-urilor, II-urilor, cluburilor sportive si altor categorii afectate de criza provocata de coronavirus. 

Actelele normative care contin noile formulare sunt publicate in Monitorul Oficial nr. 269 din 31 martie 2020 si le inlocuiesc pe cele prezentate in OUG nr. 30/2020. 

Pentru a avea acces la fondurile guvernamentale, angajatorii trebuie sa transmita o cerere, o declaratie pe proprie raspundere si o lista a angajatilor, inregistrati anterior in REVISAL ca intrand in somaj tehnic. 

Ajutorul brut de somaj tehnic este o suma fixa egala cu 75% din salariul mediu brut pe economie. 

Formularele necesare la somajul tehnic pentru PFA-uri, intreprinderi individuale, profesii liberale, cluburi sportive si alte alte categorii pot fi descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) - PLATI COVID-19.

Formulare necesare firmelor pentru somajul tehnic al angajatilor pot fi descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).


Cum arata formularele necesare angajatorilor

Angajatorii afectati de actuala perioada de criza generata de epidemia de covid19 (companii private, ONG, etc.) cu angajati prin Contracte Individuale de Munca vor depune, de maine (1 aprilie), la AJOFM-uri, cerere si declaratie pe proprie raspundere pentru a beneficia de sprijinul financiar oferit de Guvern pentru perioada de criza. Primele solicitari vor fi pentru: 16 - 31 martie.
Formularele sunt in Monitorul Oficial.
Se trimit prin e-mail la adrese dedicate acestei masuri.”
, a scris Violeta Alexandru, ministrul Muncii, aseara, pe Facebook.

Documentele pentru angajatori pot fi descarcate de AICI >>>



 


Formularele necesare celor care lucreaza cu alte forme de munca (PFA-uri, II-uri, etc)

Violeta Alexandru a prezentat modelele de cerere si declaratie pe proprie raspundere inca de aseara, 31 martie, pe Facebook. Incepand de la 1 aprilie, acestea se completeaza si se depun la AJPIS-uri de catre toti cei care lucreaza cu forme de munca altele decat Contractele Individuale de Munca si care au nevoie de sprijinul financiar oferit de Guvern pentru perioada de criza. "Primele solicitari vor fi pentru: 16 - 31 martie. Cei a caror activitate a fost afectata de actuala criza generata de epidemia de covid19 vor selecta cererea/declaratia potrivita cu situatia lor (de munca). Se trimit prin e-mail la adrese dedicate acestei masuri.”, a informat ministrul Muncii.

Documentele pentru aceste categorii pot fi descarcate de AICI (unde puteti consulta si ghidul de depunere) >>
 


 

Acestea se transmit la agentiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala, unde este inregistrat sediul social al persoanei juridice/fizice care si-a intrerupt activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehnicOUG 30/2020formulare somaj


Data aparitiei: 01 Aprilie 2020

Votati articolul "Au aparut formularele necesare pentru somaj tehnic! Cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru firme, PFA-uri si II-uri":
Rating:

Nota: 4.03 din 5 din 17 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X