Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

6 greseli fiscale de EVITAT in aceasta perioada! Controalele ANAF sunt supendate acum, dar vor reveni

Data aparitiei: 08 Aprilie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
6 greseli fiscale de EVITAT in aceasta perioada! Controalele ANAF sunt supendate acum, dar vor reveni
somaj tehnicamenzirambursaricontroale

Contabilii si administratorii de firme au fost asaltati in ultimele saptamani de avalansa de acte normative emise. Specialistii s-au trezit peste noapte cu alte masuri economice si fiscale decat erau obisnuiti pana acum. Sub presiunea ultimelor reglementari impuse, greselile pot sa apara usor in acte. 
 

Cu siguranta este coplesitor sa interpretezi OUG peste OUG aparute in ultimele saptamani. Cum gestionezi somajul tehnic, indemnizatia pentru zilele libere acordate angajatilor, ratele contractelor de leasing? Ce obligatii fiscale de plata catre Stat raman in vigoare? Si, mai ales, cum intocmesti documentele care atesta ca ai procedat corect in toate aceste situatii? Este extrem de important ca toate deciziile pe care le iei acum sa fie fara cusur.

Poate ca este o usurare acum ca ANAF are controalele suspendate in aceasta perioada, dar peste o luna-doua, dupa ce trece criza, acestea vor reveni mai intens ca niciodata. Ia in calcul ca, odata cu intrarea intr-un regim de normalitate, autoritatile vor dori sa refaca bugetul vlaguit de masurile actuale de sprijin pentru angajati si angajatori. 

De altfel, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a subliniat faptul ca vor fi controale la firmele care primesc somaj tehnic dupa ce se va incheia criza. 


Asadar, ce masuri trebuie sa luati ACUM ca sa nu aveti necazuri ATUNCI? Expertul fiscal Ionut Jinga va ofera informatii extrem de utile in lucrarea Masuri fiscale URGENTE si IMEDIATE pentru iesirea din criza. Produsul este disponibil online, unde il puteti vizualiza oricand dupa ce il achitati! 

Specialistul Ionut Jinga expune intr-o maniera foarte clara, la obiect, principalele aspecte pe care le vor viza cu siguranta inspectorii ANAF si modul concret in care trebuie sa procedati acum, cu accent pe erorile de evitat.

Puteti accesa lucrarea in cel mai rapid mod cu putinta: online, pe platforma www.rsonline.ro, pe baza de username si parola pe care le primiti prin e-mail imediat dupa confirmarea platii.
 

Greselile la care trebuie sa fiti atenti in aceasta perioada
 

Atentie, greselile pot aparea la:
 

1) intocmirea documentatiei pentru decontarea indemnizatiei de somaj tehnic;

2) procedura de calcul si retinere din indemnizatiile primite a obligatiilor fiscale catre stat (impozit pe venit si contributii sociale);

3) algoritmii de calcul folositi pentru a obtine de la stat anumite sume. Atentie, aici organele fiscale pot interpreta ca e vorba despre actiuni tendentioase, cu scopul de a beneficia de la buget de sume necuvenite;

4) modul de intocmire a declaratiilor fiscale in aceasta perioada, chiar daca executarea silita este temporar suspendata. Faptul ca nu se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile catre stat nascute pe perioada starii de urgenta nu inseamna ca trebuie sa fiti mai putin vigilent in raport cu perioadele anterioare;

5) tratamentul contabil al sumelor primite cu titlu de indemnizatie de somaj tehnic. Aceasta indemnizatie trebuie sa se reflecte corect in evidentele contabile si in situatiile financiare;

6) utilizarea certficatului de situatii de urgenta. Certificatul nu mai este necesar pentru solicitarea indemnizatiei de somaj tehnic, dar poate fi folosit pentru amanarea la plata a utilitatilor/chiriilor, la invocarea clauzelor de forta majora in contractele in derulare, la suspendarea rambursarii ratelor de credit potrivit O.U.G. nr. 37/2020. 

Cum poti evita toate aceste probleme? Acceseaza lucrarea Masuri fiscale URGENTE si IMEDIATE pentru iesirea din criza  pentru o intepretare legislativa ca la carte.


Atentie, riscati pana la 10 ani de inchisoare!

Intr-adevar, potrivit art. 8 din Legea evaziunii fiscale, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 10 ani stabilirea cu rea-credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat. 
 

Ia acum masurile corecte, ca sa nu regreti mai tarziu!

Parcurge lucrarea Masuri fiscale URGENTE si IMEDIATE pentru iesirea din criza si vei putea traversa fara stres criza, avand siguranta ca si dupa depasirea ei lucrurile vor fi sub control. 






Articole Similare