email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NOI obligatii! ONRC este obligat sa completeze, din oficiu, Registrul beneficiarilor reali

NOI obligatii! ONRC este obligat sa completeze, din oficiu, Registrul beneficiarilor reali
declaratie beneficiar reallegea 108/2020onrc

Incepand cu data de 09 iulie 2020, ca urmare a intrarii in vigoare a Legii 108/2020, anumite firme nu mai au obligatia de a depune declaratia privind beneficiarul real, ceea ce conduce la noi sarcini pentru ONRC.


ONRC a anunta ca persoanele juridice constituite doar din asociati persoane fizice, atunci cand acestia sunt singurii beneficiari reali, sunt exceptate de la obligatia depunerii, la inmatriculare sau ori de cate ori intervine o modificare, declaratiei pe propria raspundere privind beneficiarul/beneficiarii real/reali al/ai persoanei juridice. O obligatie de la care, pana la aceasta data (9 iulie 2020), erau exceptate numai regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat (art. 56 alin. (11) din Legea nr. 129/2019, modificarile si completarile ulterioare).
 

Ce se intampla in lipsa depunerii declaratiei privind beneficiarul real?

In lipsa depunerii declaratiei pe propria raspundere privind beneficiarul/beneficiarii real/reali, odata cu cererea de inmatriculare sau, dupa caz, cu cererea de inregistrare care implica modificarea/completarea structurii asociatilor/actionarilor, precum si in cazul societatilor constituite doar din asociati persoane fizice, atunci cand acestia sunt singurii beneficiari reali, inregistrate in registrul comertului pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 108/2020, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) este obligat sa completeze, din oficiu, Registrul beneficiarilor reali, pe baza documentelor care insotesc cererea de inmatriculare  sau pe baza evidentelor detinute in cazul societatilor deja inregistrate, cu datele privind beneficiarul/beneficiarii real/reali si modalitatea prin care se concretizeaza aceasta calitate.
 

 

DE RETINUT!

- NU se mai depune declaratia anuala, persoanelor juridice revenindu-le, in continuare, obligatia de a depune declaratia pe propria raspundere privind beneficiarul/beneficiarii real/reali, daca intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului/beneficiarilor real/reali, in termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit (art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019, modificarile si completarile ulterioare);

- In termen de 12 luni, societatile inregistrate in registrul comertului pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 108/2020, care au ca asociat/actionari persoane juridice sau actionari/asociati persoane juridice si persoane fizice depun, prin grija reprezentantului legal, spre inregistrare in Registrul beneficiarilor reali, tinut de ONRC, o declaratie privind datele de identificare ale beneficiarilor reali (art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, modificarile si completarile ulterioare).


Citeste instructiunile privind completarea cu datele privind beneficiarul >>>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratie beneficiar reallegea 108/2020onrc


Data aparitiei: 09 Iulie 2020

Votati articolul "NOI obligatii! ONRC este obligat sa completeze, din oficiu, Registrul beneficiarilor reali":
Rating:

Nota: 4.18 din 5 din 25 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X