email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultimul anunt facut de ONRC privind Declaratia de beneficiar real! Ce se intampla in termen de 30 de zile

Ultimul anunt facut de ONRC privind Declaratia de beneficiar real! Ce se intampla in termen de 30 de zile
declaratie beneficiar realOUG 43/2021spalarea banilor

ONRC (Oficiul National al Registrului Comertului) a facut un anunt referitor la depunerea declaratiilor anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice inregistrate in registrul comertului, respectiv a declaratiilor prevazute de dispozitiile art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019. 

Institutia a reamintit ca, la data de 1 octombrie 2021, s-a implinit termenul de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului, prevazut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019* pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 43/2021** pentru prelungirea termenului de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice.

"Precizam ca, pana la data de 01.10.2021, inclusiv, a fost depus un numar de 620.741 declaratii anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice/declaratii prevazute de dispozitiile art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, iar in perioada 2.10 – 5.11.2021 fost depus un numar de 99.814 declaratii. In total, in perioada 01.01 – 5.11.2021 a fost depus un numar de 720.555 declaratii.

Situatia detaliata pentru perioada 01.01 – 05.11.2021, cu individualizarea perioadelor 01.01 – 01.10.2021 si 02.10 – 05.11.2021, poate fi consultata aici.

Situatiile mai sus mentionate pot suporta modificari in cadrul procesului de inscriere in Registrul Beneficiarilor Reali, raportat la informatiile din declaratiile privind beneficiarii reali depuse.
", a precizat ONRC in anunt.


Institutia a subliniat si ce se intampla in cazul in care nu este respectata obligatia de depunere a declaratiei de beneficiar real. 
Nerespectarea de catre reprezentantul legal al persoanelor juridice a obligatiei de depunere a declaratiei privind datele de identificare ale beneficiarilor reali constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda; daca in termen de 30 de zile de la data aplicarii sanctiunii contraventionale reprezentantul persoanei juridice nu depune declaratia privind datele de identificare ale beneficiarilor reali, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii (art. 57 din Legea nr. 129/2019).

Baza legala: 
* Legea nr. 129/2019 - pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare

** Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, prevazut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratie beneficiar realOUG 43/2021spalarea banilor


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2021

Votati articolul "Ultimul anunt facut de ONRC privind Declaratia de beneficiar real! Ce se intampla in termen de 30 de zile":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X