email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Facilitati fiscale introduse prin Legea 114/2020. Solicitarea de restructurare se poate depune pana la 31 decembrie 2020

Facilitati fiscale introduse prin Legea 114/2020. Solicitarea de restructurare se poate depune pana la 31 decembrie 2020
facilitati fiscaleOUG nr. 90/2020OG 6/2019

Reprezentantii ANAF Craiova reamintesc contribuabililor ca prin Legea nr. 114/2020 privind aprobarea OUG nr. 90/2020 pentru modificarea OG nr. 6/2019 au fost aduse modificari esentiale. 
 

Iata mai jos care sunt facilitatile fiscale pentru contribuabili: 

Debitorii, persoane juridice de drept public sau privat, cu exceptia institutiilor publice si a unitatilor administrativ-teritoriale, aflati in dificultate financiara si pentru care exista riscul intrarii in insolventa, isi pot restructura obligatiile bugetare principale restante la data de 31 iulie 2020 si neachitate pana la data emiterii certificatului de atestare fiscala, precum si obligatiile bugetare accesorii.

Sunt obligatii bugetare principale restante la data de 31 iulie 2020 si obligatiile bugetare declarate de debitor sau stabilite de organul fiscal competent prin decizie dupa data de 1 august 2020 aferente perioadelor fiscale de pana la data de 31 iulie 2020, precum si obligatiile fiscale principale scadente in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a OUG nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscalbugetare si data de 31 iulie 2020 inclusiv, respectiv data de 21 martie 2020 si data de 31 iulie 2020 inclusiv.

Restructurarea obligatiilor bugetare se aplica si pentru obligatiile bugetare principale si accesorii stabilite de alte organe decat organele fiscale, precum si pentru amenzile de orice fel, transmise spre recuperare organelor fiscale centrale dupa data de 1 august 2020 pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala potrivit art. 3 alin. (3).

Prin obligatii bugetare se intelege obligatia de plata a oricaror sume care se cuvin bugetului general consolidat si/sau bugetelor autoritatilor publice centrale si locale individualizata in titluri executorii emise potrivit legii, existente in evidenta organului fiscal central, in vederea recuperarii, specifica ANAF intr-un comunicat.


Debitorul care doreste sa isi restructureze obligatiile bugetare are obligatia de a notifica organul fiscal competent cu privire la intentia sa in perioada 8 august-31 octombrie 2019, precum si in perioada 1 februarie - 30 septembrie 2020, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligatiilor bugetare, si se adreseaza unui expert independent in vederea intocmirii unui plan de restructurare si a testului creditorului privat prudent.

Dupa primirea notificarii organul fiscal competent verifica daca debitorul si-a indeplinit obligatiile declarative potrivit vectorului fiscal pana la respectiva data, efectueaza stingerile, compensarile si orice alte operatiuni necesare in vederea stabilirii cu certitudine a obligatiilor bugetare ce pot forma obiect al restructurarii. In cazul in care se constata ca debitorul nu sia indeplinit obligatiile declarative, organul fiscal il indruma potrivit art. 7 din Codul de procedura fiscala. Termenul pentru indeplinirea obligatiilor declarative este de 10 zile lucratoare.

 In termen de cel mult 5 zile lucratoare de la data depunerii notificarii, organul fiscal competent elibereaza din oficiu certificatul de atestare fiscala, pe care il comunica debitorului. Acest termen se prelungeste in mod corespunzator in situatia in care organul fiscal constata ca debitorul nu si-a indeplinit obligatiile declarative.

Institutia mai informeaza ca organul fiscal are obligatia de a clarifica cu debitorul eventualele neconcordante cu privire la obligatiile bugetare ce pot forma obiect al restructurarii.

Pentru masura inlesnirii la plata a obligatiilor bugetare, planul de restructurare trebuie sa prevada ca debitorul trebuie sa achite, pana la data depunerii solicitarii de restructurare obligatiile bugetare scadente in perioada cuprinsa intre 1 august 2020 si data depunerii solicitarii de restructurare.
 

ATENTIE! 

Solicitarea de restructurare se poate depune pana la data de 31 decembrie 2020, sub sanctiunea decaderii.

Pentru debitorii care au depus solicitari privind restructurarea obligatiilor bugetare aflate in curs de solutionare la data intrarii in vigoare a OUG nr. 90/2020 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, precum si pentru modificarea altor acte normative, acestea se solutioneaza potrivit legislatiei in vigoare la data depunerii solicitarii.

de Miruna Petrache

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
facilitati fiscaleOUG nr. 90/2020OG 6/2019

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 23 Septembrie 2020


Votati articolul "Facilitati fiscale introduse prin Legea 114/2020. Solicitarea de restructurare se poate depune pana la 31 decembrie 2020":
Rating:

Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Drepturi contract parteneriat -finantare activitate ONG

Intrebare: Un ONG incheie un contract de parteneriat pentru realizarea unui eveniment social cu o alta entitate a carei activitate este scutita de plata impozitului pe profit. Aceasta entitate doreste sa sustina si o parte din cheltuielile necesare realizarii obiectivului mentionat in contractul de parteneriat prin virarea in contul bancar al ONG-ului a unei sume.
Intrebarile mele sunt :
1. ce document justificativ din punct de vedere fiscal sta la baza acestui transfer de bani;
2. ce obligatii legale am eu ca ONG ( beneficiar al sumei) fata de aceasta entitate in urma efectuarii cheltuielilor necesare realizarii evenimentului mentionat in contractul de parteneriat.

Va multumesc anticipat.

Raspuns: In contractul de parteneriat trebuie sa aveti clauze privind drepturile si obligatiile partilor...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 23 Septembrie 2020 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 6 - 3 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X