email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parintii salariati vor primi zile libere platite si cand se suspenda activitatile scolilor si gradinitelor prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii

Parintii salariati vor primi zile libere platite si cand se suspenda activitatile scolilor si gradinitelor prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii
OUG 147/2020zile liberemonitorul oficial

OUG 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor a fost completata recent printr-un nou act normativ. Este vorba despre OUG 198/2020 care a fost publicata in Monitorul oficial nr. 1108 din 19 noiembrie 2020.

OUG 198/2020 stabileste ca parintii salariati vor primi zile libere platite si cand se suspenda activitatile scolilor si gradinitelor prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii.
 

OUG 198/2020 - zile libere parinti: continutul actului normativ

Denumire completa: Ordonanta de urgenta nr. 198 din 18 noiembrie 2020 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2

 

Avand in vedere faptul ca, in prezent, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, cu completarile ulterioare, nu reglementeaza acordarea zilelor libere platite pentru parinti, in situatia prevazuta la art. 38 alin. (1^3) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv faptul ca, in perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, in baza hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si analizei situatiei epidemiologice la nivel national, se pot dispune suspendarea activitatilor care impun prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant si continuarea activitatilor didactice in sistem on-line,

tinand cont de faptul ca neadoptarea unor masuri urgente, cu caracter exceptional, ar putea afecta sanatatea copiilor si siguranta acestora in lipsa parintilor care sa ii supravegheze pe perioada suspendarii cursurilor sau inchiderii unitatilor de invatamant, ceea ce ar creste riscul transmiterii comunitare a coronavirusului SARS-CoV-2,



aceste elemente vizeaza un interes public si constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata si care impune adoptarea de masuri imediate prin ordonanta de urgenta.

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic

Dupa articolul 8^1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 790 din 28 august 2020, cu completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 8^2, cu urmatorul cuprins:

Articolul 8^2

(1) In perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si in situatia in care, prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii, emis in baza art. 38 alin. (1^3) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, se dispune suspendarea activitatilor care impun prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant si continuarea activitatilor didactice in sistem on-line.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1), zilele libere se acorda pe perioada stabilita in ordinul ministrului educatiei si cercetarii, cu respectarea conditiei prevazute la art. 8^1 alin. (4).


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG 147/2020zile liberemonitorul oficial


Data aparitiei: 20 Noiembrie 2020

Votati articolul "Parintii salariati vor primi zile libere platite si cand se suspenda activitatile scolilor si gradinitelor prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X