email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarea formularelor 208, 209 si 253: explicatii oficiale de la ANAF

Modificarea formularelor 208, 209 si 253: explicatii oficiale de la ANAF
cod de procedura fiscalaimpozit pe venitanaf

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza contribuabilii ca potrivit prevederilor Legii nr.104/2020 (MO nr.
588 din 6 iulie 2020), art. 60 (Scutiri) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost completat, specificandu-se faptul ca veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlu de mostenire, in cazul persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata impozitului pe venit, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

Totodata, potrivit dispozitiilor art. 101 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, obligatia de a depune declaratia fiscala se mentine si in cazul in care obligatia fiscala respectiva este scutita la plata, conform reglementarilor legale.

Avand in vedere modificarile legislative mentionate mai sus, s-a impus introducerea unor informatii suplimentare in continutul unor formulare utilizate in procesul de administrare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, referitoare la persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri din transmiterea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlu de mostenire, scutite de la plata impozitului pe venit.

Ca urmare, au fost modificate in mod corespunzator urmatoarele formulare:

- 208 "Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal" (a fost introdusa o coloana distincta pentru evidentierea impozitului scutit);

- 209 „Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal” (a fost introdusa o noua rubrica referitoare la persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri scutite);

- 253 "Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal"(a fost introdus un nou rand la Capitolul II, in vederea stabilirii de catre ANAF a sumei scutite de la plata impozitului pe venit).


 

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 1075 din 5 iulie 2021 pentru modificarea modelului, continutului si instructiunilor de completare ale formularelor 208 "Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal" si 209 "Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", precum si a modelului si continutului formularului 253 "Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice si al ministrului justitiei nr. 1.022/2.562/2016 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plata si rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si a modelului si continutului unor formulare utilizate in administrarea impozitului pe venit (Monitorul Oficial nr. 673 din 8 iulie 2021).


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod de procedura fiscalaimpozit pe venitanaf


Data aparitiei: 14 Iulie 2021
Ultima actualizare: 13 August 2021

Votati articolul "Modificarea formularelor 208, 209 si 253: explicatii oficiale de la ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X