email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand cu 1 martie 2022, documentele se vor transmite la ANAF doar prin SPV, altfel NU vor fi luate in considerare

Incepand cu 1 martie 2022, documentele se vor transmite la ANAF doar prin SPV, altfel NU vor fi luate in considerare
spvpfacertificat digital

OG 11/2021 a venit cu obligativitatea ca, incepand cu 1 martie 2022, documentele se vor transmite la ANAF doar prin SPV (Spatiul Privat Virtual). 

ANAF Galati informeaza ca obligativitatea transmiterii la organul fiscal central a cererilor, inscrisurilor sau altor documente prin intermediul SPV, de catre persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si intreprinderi familiale (IF).

In situatia in care contribuabilii vizati nu isi indeplinesc obligatia comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a cererilor, inscrisurilor sau oricaror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central in format letric, nu vor fi luate in considerare, urmand ca acesta sa notifice contribuabilii/platitorii cu privire la obligativitatea comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta. (Temei legal: art. 79 alin. (11) si (12) din Codul de Procedura Fiscala). 

ANAF recomanda contribuabililor sa intreprinda demersurile necesare pentru inregistrarea in SPV, pana la data de 01 martie 2022, pentru a evita eventualele inconveniente determinate de depunerea, la organul fiscal central, dupa aceasta data, a unor documente in format hartie, cum ar fi pierderea unor facilitati/drepturi fiscale.

Institutia reaminteste faptul ca Spatiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul caruia contribuabilii depun declaratii, cereri, solicita documente, verifica situatia fiscala proprie etc.

Persoanele fizice sau juridice, care detin certificat digital calificat, pot solicita inregistrarea ca utilizator SPV in baza certificatului digital calificat, iar persoanele fizice, care nu detin un astfel de certificat, pot solicita inregistrarea pe baza de nume de utilizator si parola.



In prezent, Codul de procedura fiscala prevede posibilitatea, nu obligativitatea contribuabilului de a transmite catre ANAF cereri, inscrisuri sau alte documente prin SPV.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
spvpfacertificat digital


Data aparitiei: 01 Octombrie 2021
Ultima actualizare: 10 Februarie 2022

Votati articolul "Incepand cu 1 martie 2022, documentele se vor transmite la ANAF doar prin SPV, altfel NU vor fi luate in considerare":
Rating:

Nota: 3.94 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X