email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 4 - 8 august

contabilitatefiscalitate

Vanzarea imobilizarilor corporale cu plata in rate

Oriunde ne indreptam privirea, aproape in fiecare vitrina suntem invitati sa cumparam cate ceva in rate. Oferta este generoasa si tentanta.

Se vand in rate de la cele mai mici obiecte pana la cladiri, terenuri, echipamente tehnologice, autoturisme etc., motiv pentru care va propunem sa tratam acest subiect prin prisma inregistrarilor si reglementarilor contabile.

Vanzarea in rate se face pe baza unui contract in care fiecare parte are drepturi si obligatii. Forma si continutul contractului difera de la o societate la alta pe un schelet de contract cadru bine cunoscut de cei mai multi dintre dumneavoastra.

Nu fiti entuziasmati de felul cum va este prezentat produsul si conditiile de livrare pentru ca cel care o face este platit pentru aceasta, iar bonusul pe care il primeste este in functie de cat de repede v-a convins pe dumneavoastra ca oferta prezentata este cea mai avantajoasa.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Contractul de novatie al unui contract de leasing financiar

Novatia este o metoda de stingere a unei obligatiuni vechi, prin crearea alteia noi sau a unui nou contract comercial in locul altuia mai vechi, totul pentru a stinge divergentele vechi si a se crea un cadru nou de activitate.Este de retinut ca se impune acordul tuturor partilor participante la initierea novatiei.

Novatia este o conventie prin care partile unui raport juridic obligational sting o obligatie existenta, inlocuind-o cu o noua obligatie.

Contractul de novatie se incheie intre: societatea de leasing, societatea care a incheiat initial contractul de leasing (fostul utilizator), societatea care preia contractul de leasing cu toate drepturile si obligatiile care decurg din acesta (noul utilizator).

Pentru realizarea contractului de novatie este necesar acordul celor trei parti., societatea de leasing avand dreptul in baza analizei economico-financiare sa refuze incheierea contractului de novatie cu un anumit beneficiar daca acesta nu indeplineste conditiile prevazute in normele interne ale acesteia.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Inregistrarea avansurilor de trezorerie la sfarsitul anului

Evidentierea avansurilor de trezorerie nedecontate la data bilantului este reglementata de Ordinul nr. 2.374 din 12/12/2007 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene.

Una dintre modificarile aduse de acest ordin este aceea conform careia, in contul de debitori diversi se evidentiaza si sumele reprezentand avansuri de trezorerie, nedecontate pana la data bilantului (articol contabil 461 Debitori diversi” = 542 “Avansuri de trezorerie”).

De asemenea, in anexa acestui ordin, ce cuprinde Functiunea conturilor”, la conturile 461 Debitori diversi” si 542 Avansuri de trezorerie” este prevazuta si operatiunea de mai sus.

Astfel, la prezentarea functiunii contului 461 Debitori diversi” este prevazuta inregistrarea in debitul contului a sumelor reprezentand avansuri de trezorerie, nedecontate pana la data bilantului in corespondenta cu creditul contului 542 Avansuri de trezorerie”.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Repartizarea dividendelor intre persoane juridice

Participarea investitorilor in calitatea de asociat/actionar la capitalul social al societatilor comerciale da dreptul acestora la primirea de dividende, in momentul in care se decide repartizarea profitului societatii pe aceasta destinatie.

Conform art. 67 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel.

Acestea se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat. In caz contrar, societatea comerciala va plati daune-interese pentru perioada de intarziere, la nivelul dobanzii legale, daca prin actul constitutiv sau prin hotararea adunarii generale a actionarilor, care a aprobat situatia financiara aferenta exercitiului financiar incheiat, nu s-a stabilit o dobanda mai mare.

Pentru mai multe detalii  apasati aici

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitatefiscalitate


Data aparitiei: 07 August 2008

Votati articolul "Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 4 - 8 august":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X