email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transporturi rutiere de bunuri: se instituie Sistemul national RO e-Sigiliu. Care sunt sanctiunile?

Transporturi rutiere de bunuri: se instituie Sistemul national RO e-Sigiliu. Care sunt sanctiunile?
ro e-sigiliutransport marfaamenzi e-sigiliu

Conform proiectului pentru care Guvernul urmeaza sa isi asume raspunderea in Parlament, in vederea asigurarii respectarii trasabilitatii transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul Romaniei se instituie Sistemul national RO e-Sigiliu. 

e-Sigiliu, un nou sistem ce vizeaza transporturile rutiere de marfuri

Acesta este un sistem bazat pe utilizarea unor dispozitive electronice si a unei aplicatii informatice care permite autoritatilor competente determinarea potentialelor puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri, indiferent daca acestea sunt aflate in tranzit sau au ca destinatie finala un operator economic de pe teritoriul national.

Prin dispozitive electronice se intelege sigiliul inteligent care inregistreaza date si transmite informatii de stare si pozitie catre aplicatia informatica in vederea urmaririi deplasarii pe cale rutiera a bunurilor.

Aplicarea sigiliilor inteligente si monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul national se realizeaza de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Autoritatea Vamala Romana in baza unei analize de risc. Procedura privind stabilirea criteriilor de risc, aplicarea sigiliilor inteligente si monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri sunt stabilite prin ordin comun elaborat in termen de 60 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei. Sistemul national RO e-Sigiliu este utilizat si gestionat de catre Ministerul Finantelor prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea Vamala Romana si Centrul National pentru Informatii Financiare.

e-Sigiliu - soferii transportatorilor risca sa fie amendati

In cazul aplicarii de sigilii inteligente pe mijloacele de transport, conducatorul auto are obligatia asigurarii integritatii acestora. Neindeplinirea de catre conducatorul auto a acestei obligatii constituie contraventie, daca nu a fost savarsita in astfel de conditii incat sa fie considerata, potrivit legii penale, infractiune si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 la 50.000 lei. Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii contraventionale se fac de catre organele competente din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Autoritatii Vamale Romane.

Resursele financiare si materiale necesare operationalizarii si gestionarii Sistemului national RO e-Sigiliu se asigura, din bugetul ordonatorului principal de credite al Ministerului Finantelor, prin Centrul National pentru Informatii Financiare si Autoritatea Vamala Romana si de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Ministerul Finantelor, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Autoritatea Vamala Romana, asigura managementul datelor si informatiilor existente in Sistemul national RO e-Sigiliu, cu respectarea prevederilor art. 11 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ro e-sigiliutransport marfaamenzi e-sigiliu


Data aparitiei: 20 Septembrie 2023
Ultima actualizare: 21 Septembrie 2023

Votati articolul "Transporturi rutiere de bunuri: se instituie Sistemul national RO e-Sigiliu. Care sunt sanctiunile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X