email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza balanta contabila: ce cuprinde fiecare clasa de conturi

Analiza balanta contabila: ce cuprinde fiecare clasa de conturi
balanta contabilabalanta de verificareconturi balanta

Am prezentat in articolele anterioare utilitatea si utilizatorii balantei contabile, structura acesteia, principalele recomandari cand vine vorba de o analiza rapida a informatiilor, dar si posibilele erori ce pot aparea, in asa fel incat sa ne fie usor sa le identificam in practica. Mai departe, vom puncta ce este important de avut in vedere privind clasele de conturi.

Clasa 1 de conturi – Conturi de capitaluri – ne arata resursele financiare ale societatii: capitalul social al societatii, rezervele, imprumuturile si datoriile pe termen lung. Practic, aceasta clasa exprima de fapt relatiile juridice in care se afla societatea fata de bunurile care constituie patrimoniul. Conturile din aceasta clasa sunt conturi de pasiv.

Clasa 2 de conturi - Conturi de imobilizari - cuprinde conturi cu ajutorul carora se evidentiaza existentul si miscarea activelor imobilizate si a amortizarilor aferente. Astfel, ne arata de ce bunuri dispune societatea, care sunt imobilizarile societatii si in ce stadiu de amortizare se afla. In general, conturile cuprinse in aceasta clasa sunt cu functia contabila de activ.

Clasa 3 de conturi – Conturi de stocuri si productie in curs de executie – cuprinde stocuri de materii prime, materiale, marfuri, productia si obiectele de inventar cumparate sau produse de societate cu ajutorul carora se evidentiaza existentul si miscarea elementelor de stocuri. Conturile cuprinse in aceasta clasa sunt cu functia contabila de activ.

Clasa 4 de conturi – Conturi de terti – centralizeaza conturile de clienti, furnizori, obligatii la bugetul de stat (impozite, contributii la asigurari sociale si de sanatate si alte contributii, TVA), salarii, avansuri facturate si imprumuturile primite de catre societate de la creditori diversi.


Clasa 5 de conturi - Conturi de trezorerie – cuprinde conturi care evidentiaza disponibilitatile banesti ale unitatii sub toate aspectele, respectiv conturile de casierie, de banca si conturile care arata transferurile intre acestea.

Clasa 6 de conturi – Conturi de cheltuieli - cuprinde conturi care evidentiaza cheltuielile ocazionate de activitatile desfasurate in cadrul societatii.

Clasa 7 de conturi - Conturi de venituri - cuprinde conturi cu ajutorul carora se evidentiaza veniturile realizate de societate in urma activitatii desfasurate.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Inlatura definitiv toate neajunsurile de care ne izbim odata aflati in fata acestui vital document al firmei - balanta contabila:

  • erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control;
  • lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe;
  • lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
  • incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim;
  • riscul incalcarii legislatiei in vigoare.


Daca te confrunti cu aceleasi probleme, actioneaza! Nu mai sta pe ganduri!

Comanda acum exemplarul tau din Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz! Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

Foto: pexels.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cat de sigur sunteti ca intelegeti si aplicati perfect litera legii?


Cele mai des intalnite si mai controversate probleme generate de calculul, declararea si plata obligatiilor fiscal-contabile ce va revin, sunt rezolvate acum pentru dvs. in deplina conformitate cu cerintele noului Cod Fiscal.

Lucrarea 60 de probleme fiscal-contabile, explicate si solutionate supune atentiei dvs. cele mai frecvent intalnite probleme din activitatea fiscal-contabila zilnica structurate in 5 domenii principale:
1. TVA
2. Impozitul pe venit
3. Impozitul pe profit
4. Contabilitate
5. Monografii contabile

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
balanta contabilabalanta de verificareconturi balanta


Data aparitiei: 24 Septembrie 2024

Votati articolul "Analiza balanta contabila: ce cuprinde fiecare clasa de conturi":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Contabilitatea HORECA - monografii contabile, legislatie explicata si comentata

    • Industria HORECA reprezinta un domeniu plin de provocari pentru contabili, asa ca niciodata nu poate sa spuna un profesionist ca ar cunoaste toate informatiile necesare. Pentru cei care activeaza in acest domeniu, gestionarea aspectelor financiare poate fi o provocare continua, avand in vedere natura complexa a operatiunilor si a cerintelor legale si fiscale in schimbare constanta. De la gestionarea inventarului si a costurilor de productie la urma...» citeste mai departe aici

  • Guvernul adopta masuri de sprijin pentru populatie si mediul de afaceri

    • Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului de Finante, urmatoarele masuri: extinderea stimulentelor fiscale pentru investitiile in activitati de cercetare-dezvoltare, plafonarea tarifelor RCA pana la finalul acestui an, un parteneriat intre MF/ANAF si Posta Romana pentru promovarea facilitatilor acordate prin...» citeste mai departe aici

  • Factura refuzata in SPV: cele doua modalitati de corectare a facturilor

    • Codul fiscal prevede doua modalitati de corectare a facturilor. In cazul in care factura nu a fost inca transmisa beneficiarului, aceasta se anuleaza si se emite o noua factura corecta. Daca factura fiscala emisa eronat a fost transmisa beneficiarului, atunci: - fie se emite o noua factura care trebuie sa cuprinda, pe de o parte, informatiile din factura initiala, numarul si data facturii corectate, valorile cu semnul minus sau, dupa caz, o mentiune din ca...» citeste mai departe aici

  • 30 septembrie 2024 - Termenul limita de depunere a Formularului 216

    • D.G.R.F.P. Cluj-Napoca reaminteste persoanelor fizice ca, in anul 2024, termenul limita de depunere a formularului 216, pentru declararea impozitului special pe bunurile imobile de valoare mare si de plata a acestuia, este 30 septembrie 2024. Prin OPANAF nr. 3738/2024 a fost aprobat : -modelul, continutul si instructiunile de completare a formularului 216 "Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare;...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X