email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La cat va ajunge euro pana la sfarsitul anului?

Economiştii băncilor au estimări cuprinse ntre 4,15 şi 4,5 lei/euro pentru luna decembrie 2009. Anticipează nsă un leu mai puternic n faţa monedei unice la sfrşitul anului viitor.

Pariurile pe cursul de schimb sunt cel mai greu de cştigat. Cu att mai mult, cu ct surprize de genul crizei politice din aceste zile sunt dificil de anticipat. Economiştii băncilor comerciale au previziuni diferite pentru sfrşitul anului, părerile fiind mpărţite ntre cei care anticipează un leu mai puternic şi cei care cred că urmează o depreciere semnificativă.

Economistul-şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru, apreciază că la sfrşitul acestui an cursul va fi de 4,15 lei pentru un euro. Vedem un scenariu de stabilitate a leului, n condiţiile n care dezechilibrele din economie s-au corectat, spune Dumitru. Şi preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din Romnia, Florian Libocor, vede posibilă aprecierea leului la finele lui 2009. Cel mai probabil, cursul va rămne n intervalul 4,1 - 4,3 lei/euro n ultimul trimestru. Cu toate acestea, o incursiune, nspre 4 lei/euro nu ar trebui exclusa pe final de an, spune Libocor. Argumentele sale: deja se observă o ameliorare a percepţiei asupra riscului de ţară, iar principala vulnerabilitate - deficitul extern - a nregistrat o corecţie consistentă.

Un nivel de 4,3 lei pentru un euro este considerat ca fiind maxim şi de către economistul-şef al BCR, Lucian Anghel. n opinia sa, atta timp ct Romnia respectă acordul cu FMI nu există motive care să determine deprecierea leului.

Argumentele deprecieriii

Economiştii altor bănci comerciale  sunt nsă mai puţin optimişti. Rozalia Pal, economistul-şef al UniCredit Țiriac Bank, anticipează o rată de schimb de 4,3 lei pentru un euro la finele acestui an, iar aceasta n condiţiile n care a revizuit prognoza iniţială de 4,5 lei/euro. Motivele revizuirii au fost intervenţiile Băncii Naţionale pe piaţa valutară, valul de optimism care a ajutat monedele din regiune să se aprecieze, dar şi intrarea banilor mprumutaţi de la Fondul Monetar Internaţional şi de la Comisia Europeană. n schimb, economistul-şef al ING Bank, Nicolaie Alexandru-Chideşciuc, vede un curs de 4,5 lei pentru un euro la finele lui 2009, prognoză  mai pesimită dect cea avansată iniţial,  de 4,4 lei pentru un euro.

n condiţiile n care n ultima perioadă leul a fost susţinut de intervenţiile BNR, Alexandru-Chideşciuc aminteşte de finele anului 2008, cnd acţiunile băncii centrale au reuşit să ţină cursul sub pragul de 4 lei/euro. La nceputul acestui an, cotaţiile au sărit nsă peste acest nivel. Un astfel de episod putem să mai vedem şi la sfrşitul lui 2009 şi nceputul lui 2010. Este posibil să se ajungă la concluzia că susţinerea leului nu se justifică, spune economistul-şef al ING, referindu-se la efectul temporar al intervenţiilor pe piaţa valutară şi la costul acestora.

n schimb, la sfrşitul lui 2010, analiştii văd un leu mai puternic dect la finele acestui an, cursul urmnd să se situeze ntre 4,2 şi 4,3 lei/euro. Sursa: Capital

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 12 Octombrie 2009

Votati articolul "La cat va ajunge euro pana la sfarsitul anului?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X