email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatorii risca amenzi de pana la 20.000 de lei

contract de munca
Potrivit unui proiect de hotarare elaborat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), angajatorii se vor afla in situatia de a plati o amenda cuprinsa intre 1500 si 20000 de lei pentru fiecare contract de munca neinregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor, precum si o amenda cuprinsa intre 3500 si 5000 de lei pentru completarea acestuia cu date eronate.

HOTÄ‚RÂRE

pentru modificarea ÅŸi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea ÅŸi completarea registrului general de evidenţă a salariaÅ£ilor, cu modificările ÅŸi completările ulterioare

În temeiul art. 108 din ConstituÅ£ia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. I – Hotărârea Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea ÅŸi completarea registrului general de evidenţă a salariaÅ£ilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 172 din 22 februarie 2006, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, se modifică ÅŸi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(4) Nu au obligaÅ£ia de a înfiinÅ£a registru misiunile diplomatice din România, respectiv, ambasadele, reprezentanÅ£ele, consulatele generale ÅŸi consulatele oficiale”.

2. La articolul 3, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (21) şi (22), care vor avea următorul cuprins:

„(21) La angajarea fiecărui salariat, menÅ£iunile prevăzute la alin. (2) lit. a) – d) se înregistrează în registru cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză.

(22) MenÅ£iunile prevăzute la alin. (2) lit. e) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă”.

3. La articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(1) Angajatorii au obligaÅ£ia de a transmite registrul la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îÅŸi au sediul sau domiciliul, după caz, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către primul salariat”.

4. La articolul 4, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, (41), care va avea următorul cuprins:

„(41) În cazurile menÅ£ionate la art. 3, alineatele (21) ÅŸi (22), registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îÅŸi are sediul sau domiciliul angajatorul, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat, respectiv la data încetării contractului individual de muncă al acestuia”.

5. Articolul 8 alineatul (1) se completează cu două noi litere, literele d) şi e), care vor avea următorul cuprins:

„…………………

d) neînregistrarea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaÅ£ilor anterior începerii activităţii;

e) completarea registrului general de evidenţă a salariaÅ£ilor cu date eronate”.

6. La articolul 8, alineatul (2) se modifică şi se completează şi va avea următorul cuprins:

„(2) ContravenÅ£iile prevăzute la alineatul (1) se sancÅ£ionează după cum urmează:

a) cele prevăzute la lit. a) - c) cu amendă de la 2.000 leila 5.000 lei;

b) cea prevăzută la lit. d) cu amendă de 1.500 lei pentru fiecare contract încheiat, fără ca valoarea cumulată a amenzii, determinată de numărul efectiv de contracte, să depăşească cuantumul de 20.000 lei;

c) cea prevăzută la lit. e) cu amendă de la 3.500 lei la 5.000 lei”.

7. La articolul 8, alineatul (4) se abrogă.

Art. II - Hotărârea Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea ÅŸi completarea registrului general de evidenţă a salariaÅ£ilor, cu modificările ÅŸi completările ulterioare ÅŸi cu cele aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract de munca


Data aparitiei: 04 Noiembrie 2009

Votati articolul "Angajatorii risca amenzi de pana la 20.000 de lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X