email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Amnistia fiscala totala in prag de an 2010: Orice firma va putea solicita amanarea platii datoriilor catre stat!

amnistie fiscala

Firma in care lucrati sau firma dumneavoastra personala are declaratiile fiscale la zi si cazierul fiscal curat? – Ei bine, in acest caz puteti solicita fara probleme amanarea platii obligatiilor catre stat!

Cum asa?

Actul normativ care aproba amanarea la plata a datoriilor catre buget a fost modificat decisiv de catre Parlament, care a eliminat articolul ce acorda respectiva facilitate doar firmelor care nu avusesera datorii inainte de data de 30 septembrie!

Forul decizional in aceasta chestiune este Camera Deputatilor. Iar Camera Deputatilor tocmai a a eliminat din textul Ordonantei de Urgenta 92/2009 privind amanarea la plata a datoriile catre buget articolul care limita aceasta facilitate doar la firmele care nu inregistrau obligatii fiscale restante la data de 30 septembrie 2008!

Ce conditii raman?

Singurele conditii in vederea accesarii a acestei facilitati raman:

- depunerea tuturor declaratiilor fiscale

- cazierul fiscal curat

- faptul ca firma solicitanta sa nu fie in insolventa.

Ce conditie dispare?

Conditia cea mai importanta de pana acum – absenta datoriilor istorice – este eliminata de catre deputati din textul de act normativ.

In noile conditii, practic orice firma poate sa-si amane datoriile catre stat!

Important!

Amanarea la plata nu poate depasi data de 20 decembrie a anului fiscal in care se acorda

Incepand de cand pot fi depuse cerereile?

Cererile pot fi depuse incepand cu 1 ianuarie 2010.

Pana cand pot fi depuse cererile?

Cererile pot fi depuse pana cel tarziu la data de 30 iunie 2010!

Pana cand poate functiona facilitatea?

20 decembrie 2010 reprezinta data-limita pana la care facilitatea poate functiona.

Constituirea de garantii

In vederea accesului la aceasta facilitate, este necesara si constituirea unor garantii. Bunurile oferite sau alte garantii constituite in vederea instituirii masurilor asiguratorii trebuie sa ajunga la 20% din suma amanata la plata si dobanzile datorate pe perioada amanarii, daca amanarea se acorda pe o perioada de pana la 3 luni inclusiv.

In cazul in care este vorba despre o perioada mai mare de 3 luni, garantiile trebuie sa ajunga la 40% din suma amanata si dobanzile datorate pe perioada amanarii.

Exceptie de la dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 92 – Nivelul dobanzii

Pe toata perioada de valabilitate a amanarii la plata, dobanda pentru sumele amanate este mai mica decat cea standard de 0,1% pe zi. Nivelul dobanzii este de 0,05% pentru fiecare zi a perioadei de amanare la plata!

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amnistie fiscala


Data aparitiei: 09 Noiembrie 2009

Votati articolul "Atentie! Amnistia fiscala totala in prag de an 2010: Orice firma va putea solicita amanarea platii datoriilor catre stat!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Venituri din activitati independente in 2024: obligatii fiscale si 3 exemple practice

    • AJFP Dambovita a elaborat un material informativ cu privire la veniturile din activitati independente. Vom prezenta in continuare modul de impozitare a acestor venituri si 3 exemple practice. Definire venituri din activitati independente Veniturile din activitati independente: 1. Pot fi realizate independent si/sau in asociere (IF). 2. Cuprind activitati de productie, comert, servicii, precum si profesiile libe...» citeste mai departe aici

  • Formularul 100: Cum se declara Impozitul Minim pe Cifra de Afaceri (IMCA) pentru trimestrul I

    • Potrivit art. 18^1 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, contribuabilii, altii decat cei prevazuti la art. 15, care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care in anul de calcul determina un impozit pe profit, cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul, mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit p...» citeste mai departe aici

  • Numerarul din casierie: care sunt amenzile pentru depasirea plafonului de 50.000 lei

    • Potrivit prevederilor de la art. 4 ind. 2 din Legea 70/2015, sumele in numerar aflate in casieria persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 50.000 lei. Sumele in numerar care depasesc plafonul se depun in conturile bancare ale acestor persoane in termen de doua zile lucratoare.Prin exceptie de la alin. (1), se admite depasirea acestui plafon numai cu sumele aferente platii salariilor si a altor drepturi de personal, precum si a al...» citeste mai departe aici

  • Declaratia 101 si Impozitul pe Profit: Aspecte care necesita o atentie sporita!

    • Va reamintim ca pana la 26 iunie 2024 trebuie sa depuneti declaratia D101 privind impozitul pe profit! Este o obligatie careia trebuie sa ii acordati atentie maxima, in contextul in care Codul fiscal a fost modificat, incepand cu 1 ianuarie, prin mai multe acte normative, cu impact direct asupra modului de completare a acestui formular. Expertul contabil Vera Constantin v-a pregatit o lucrare completa, care prezinta pas cu pas modul de completare a D101, dar si stud...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X