Cheltuieli privind combustibilul pentru transportul rutier de persoane
Care este legea privind modul de calcul al combustibilului pentru un autoturism inregistrat pe o societate comerciala, daca masina transporta directorul general si nu este pentru aprovizionare cu materiale?
Potrivit Legii 571/2003 art. 21 alin. (4) lit.t), in perioada 1 mai 2009 - 31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului sunt cheltuieli nedeductibile, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare din urmatoarele categorii:
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea verde a contabilitatii
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Examen Consultant Fiscal 2024
CLICK AICI PENTRU DETALII DESPRE ORDINUL 3.055.
3. Vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.
Important
In ceea ce priveste limitarea la calculul cheltuielilor deductibile cu combustibilul pentru masinile utilizate de directorul general, potrivit Codului Fiscal, la art. 21 alin. 3 lit. n, se specifica urmatoarele: cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele cu combustibilul, aferente autoturismelor utilizate de persoanele cu functii de conducere, sunt deductibile in limita a cel mult un singur auto pentru fiecare persoana.
In acest sens, cheltuielile generate de intretinerea auto utilizate de directori, administratori si alte functii de conducere, vor fi considerate deductibile numai in limita unui auto. Daca sunt mai multe autoturisme alocate directorilor sau sunt societati cu 2-3 masini si au un singur angajat care este director, de exemplu, atunci cheltuielile de intretinere pentru ce depaseste un auto sunt considerate nedeductibile.... CLICK AICI PENTRU DETALII DESPRE ORDINUL 3.055.