email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: precizari privind situatia financiara anuala

situatia financiara anualaraportare

 

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila informeaza agentii economici despre publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 229/12.04.2010 a O.M.F.P. nr. 864/2010 privind unele aspecte referitoare la intocmirea raportarilor anuale si a situatiilor financiare anuale.

Prin acest act normativ a fost aprobat Sistemul de raportare anuala la 31 decembrie 2009 pentru entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic.

Exercitiul financiar poate fi diferit de anul calendaristic pentru:
- sucursalele cu sediul in Romania, care apartin unei persoane juridice straine, cu exceptia institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare, definite potrivit legii, inscrise in Registrul general, entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, societatilor de asigurare, asigurare-reasigurare si de reasigurare, entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, daca exercitiul financiar difera pentru societate;
- filialele consolidate ale societatii-mama, precum si pentru filialele filialelor, cu exceptia institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare, definite potrivit legii, inscrise in Registrul general, entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, societatilor de asigurare, asigurare-reasigurare si de reasigurare, entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, daca exercitiul financiar difera pentru societatea-mama.

Aceste entitati au urmatoarele obligatii:

- sa intocmeasca si sa depuna raportari anuale la 31 decembrie 2009 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice (MFP);
- sa instiiteze in scris unitatea teritoriala a MFP despre exercitiul financiar ales cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de exercitiului financiar ales; entitatile care la data intrarii in vigoare a prezentului ordin au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic instiinteaza in scris unitatea teritoriala a MFP despre exercitiul financiar ales, in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la publicarea acestui ordin in Monitorul Oficial al Romaniei , Partea I;
- pentru primul exercitiu financiar incheiat sa intocmeasca, sa aprobe si sa depuna la oficiile registrului comertului situatii financiare anuale incheiate la data stabilita in conditiile prevazute la art. 27 alin. (3) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si sa asigure comparabilitatea informatiilor referitoare la solduri, rulaje si alte informatii necesare;
- sa intocmeasca raportari anuale la 31 decembrie 2009 distinct de situatiile financiare anuale incheiate la data aleasa pentru acestea.

Depunerea la unitatile teritoriale ale MFP a raportarilor anuale la 31 decembrie 2009 se efectueaza in termen de 150 de zile calendaristice de la incheierea anului calendaristic 2009.

Entitatile depun la unitatile teritoriale ale MFP raportarile anuale la 31 decembrie 2009, pe suport magnetic, insotite de rapotarile anuale listate cu ajutorul programului de asistenta, semnate si stampilate conform legii, copie de pe codul unic de inregistrare, copie a balantei de verificare a conturilor sintetice si dovada predarii la oficiul registrului comertului pentru publicarea situatiilor financiare anuale. Fac exceptie de la obligatia depunerii acestei dovezi entitatile care nu au aprobate situatiile financiare anuale in termen de 150 de zile calendaristice de la incheierea anului calendaristic 2009.

Formatul electronic al raportarilor anuale la 31 decembrie 2009 se obtine prin folosirea Programului de asistenta elaborat de MFP. Acest program este pus la dispozitia entitatilor, in mod gratuit, de unitatile teritoriale ale MFP sau poate fi descarcat de pe serverul de web al MFP, la adresa www.mfinante.ro, Portal ANAF/ Asistenta contribuabili / Programe utile

Acele entitati care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic si care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 31 decembrie 2009 nu intocmesc raportari anuale, urmand sa depuna in acest sens o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii la unitatile teritoriale ale MFP, in termen de 30 de zile calendaristice de la publicarea ordinului in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
situatia financiara anualaraportare


Data aparitiei: 03 Mai 2010

Votati articolul "ANAF: precizari privind situatia financiara anuala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X