email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizare ANAF: Depunerea situatiilor financiare trimestriale ale Institutiilor Publice

situatiefinanciarainstitutii publice

 

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila aduce in atentie faptul ca, prin O.M.F.P. nr. 980/2010 au fost aprobate Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2010.

In conformitate cu dispozitiile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, autoritatile publice, ministerele, celelalte organe ale administratiei publice centrale si locale, institutiile publice autonome si institutiile publice aflate in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea lor au obligatia sa intocmeasca situatii financiare trimestriale
si anuale.

Situatiile financiare care se intocmesc de institutiile publice la finele trimestrelor I, II si III in anul 2010 se compun din:

DETALII CLICK AICI

- bilant;
- contul de rezultat patrimonial;
- situatia fluxurilor de trezorerie;


- conturi de executie bugetara;
- anexe la situatiile financiare, care includ politici contabile si note explicative.

Institutiile publice intocmesc situatii financiare trimestriale in acest an potrivit modelelor adaptate structurii indicatorilor aprobati prin Legea bugetului de stat pe anul 2010 nr. 11/2010 si prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010 nr. 12/2010, precum si potrivit actelor normative in vigoare. Modelele formularelor actualizate si corelatiile dintre acestea, valabile pentru raportarile trimestriale in anul 2010 sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice - www.mfinante.ro/Domenii de activitate/Reglementari contabile/Institutii publice/Legislatie.

Situatiile financiare trimestriale se depun la Directia Generala de Metodologie Contabila Institutii Publice din cadrul Ministerului

Finantelor Publice, la urmatoarele termene:

- 17 mai 2010 , pentru trimestrul I a.c.;
- 16 august 2010, pentru trimestrul II a.c. ;
- 15 noiembrie 2010, pentru trimestrul III a.c.

Entitatile prevazute la Capitolul C punctul 4 din O.M.F.P. nr. 980/2010, indiferent de sursa de finantare, care au obligatia intocmirii raportarilor financiare lunare, vor transmite aceste raportari in format electronic, insotite de o adresa de inaintare scanata si semnata de conducatorul institutiei publice si de conducatorul compartimentului financiar contabil sau de alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.

Termenele pentru depunerea la Directia Generala de Metodologie Contabila Institutii Publice din cadrul Ministerului Finantelor Publice a raportarilor financiare lunare sunt:

- data de 15 a lunii urmatoare celei de raportare, pentru cele precizate la Capitolul B punctul 1 si 2 din O.M.F.P. nr. 980/2010;
- data de 20 a lunii urmatoare celei de raportare, pentru cele precizate la Capitolul B punctul 3 din O.M.F.P. nr. 980/2010.

Toate institutiile publice indiferent de subordonare si modul de finantare a cheltuielilor, vor raporta lunar anexa 30 Plati restante, care va fi ins otita de o nota explicativa, precum si de urmatorii indicatori din bilant:

DETALII CLICK AICI

Creante comerciale si avansuri, Avansuri acordate, Datorii comerciale si avansuri, Avansuri primite, Contributii sociale,

Salariile angajatilor, Alte drepturi cuvenite altor categorii de persoane (pensii, indemnizatii de somaj, burse), Pensii, indemnizatii de somaj, burse.

Aceasta raportare va fi insotita de o nota explicativa pentru cresterile/reducerile semnificative ale sumelor raportate in bilant la indicatorii mentionati anterior.

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

NOU in Contabilitate: modificarile pentru 2022


Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!

Ghidul practic al contabilitatii va arata intotdeauna, cu promptitudine, cum trebuie abordata si rezolvata fiecare sarcina din activitatea dvs. profesionala.

- Legislatie explicata
- Exemple detaliate
- Monografii contabile complete

...Vezi AICI lista completa <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
situatiefinanciarainstitutii publice

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 10 Mai 2010


Votati articolul "Precizare ANAF: Depunerea situatiilor financiare trimestriale ale Institutiilor Publice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 10 Mai 2010 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X