email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vezi aici cate amenzi a dat Fiscul in 2010

ANAFfiscamenzi
Fiscul a dat amenzi de peste 320 mil. lei in primele noua luni din 2010

In primele trei trimestre ale anului, organele de inspectie ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) au aplicat amenzi totale cu 17% mai mari decat tot anul trecut.

Numarul amenzilor nu este mai mare, ci doar valoarea acestora. In cazul inspectiei ANAF cuantumul mediu al unei sanctiuni a crescut moderat, de la 2.100 de lei, in 2009, la 2.900 de lei, anul acesta. In schimb, ANV a operat majorari serioase ale amenzilor, de la 5.400 la 8.415 lei.

Garda Financiara, cea de-a treia institutie din subordinea ANAF si cea care aplica, an de an, cele mai multe sanctiuni conraventionale, nu a inregistrat fluctuatii majore nici in ceea ce priveste numarul amenzilor, nici valoarea acestora. Asadar, in 2009, Garda Financiara a aplicat un 117.887 amenzi contravenţionale in suma de 239.451.000 lei, din care a fost incasata operativ (in timpul controalelor) suma de 137.432.000 lei.

In primele noua luni ale acestui an, au fost aplicate 100.030 sancţiuni contravenţionale in valoare totala de 206.619.805 lei, din care 106.573.178 lei au fost incasaţi operativ.

Potrivit reprezentantilor ANAF, „pentru diferenÅ£a intre suma aplicata si cea incasata au fost transmise solicitari in vederea executarii silite debitorilor. Cele mai multe sanctiuni privesc in special incalcarea utilizarii aparatelor electronice de marcat fiscale, a respectarii disciplinei privind ritmicitatea si calitatea inregistrarilor contabile, a prevederilor Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, a respectarii reglementarilor comerciale si financiare precum si cu ocazia acÅ£iunilor comune desfasurate impreuna cu alte organe cu atribuÅ£ii de control (Politie, Autoritatea Nationala pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor etc)”.

Sursa: ANAF.ro, Capital.ro

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFfiscamenzi


Data aparitiei: 03 Decembrie 2010

Votati articolul "Vezi aici cate amenzi a dat Fiscul in 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X