email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarile Codului Fiscal scapa firmele de datorii

noul cod fiscalmodificari cod fiscalstergere penalitatiscutire penalitati

Potrivit noilor modificari aduse Codului fiscal, ordinea de stingere a datoriilor va fi una care sa ii sprijine pe contribuabili in vedere achitarii datoriilor astfel incat sa fie eliminata acumularea penalitatilor. Gheorghe Ialomitianu, Ministrul Finantelor, a declarat ca cei care isi achita baza datoriei si majorarile de intarziere pana la data de 31 decembrie vor beneficia de stergerea penalitatilor de intarziere, in vreme ce toti cei care isi achita datoriile pana la finalul primelor sase luni din 2012 vor fi scutiti de jumatate din penalitati.

In concret, sunt reduse cu 50% penalitatile de intarziere daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012. De asemenea, aceste masuri se aplica si pentru o cota de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare.

Astfel, Gheorghe Ialomitianu, ministrul de finante, a amintit despre scutirea de penalitati acordata contribuabililor care isi platesc baza datoriei si majorarile de intarziere pana la 31 decembrie 2011, in contextul creat de noile modificari ale Codului fiscal si Codului de procedura fiscala.
 
In plus, penalitatile de intarziere sunt de pana la 15% din obligatia principala, in functie de durata intarzierii. Modificarile aduse de guvern implica si schimbarea ordinii de stingere a datoriilor catre stat, atunci cand debitorul nu poate plati intreaga suma datorata. Astfel, potrivit noilor prevederi, in stingerea datoriilor se va tine cont de plata obligatiei principale, abia apoi a majorarilor si penalitatilor de intarziere, care nu sunt, la randul lor, generatoare de dobanda.

In acest sens, ministrul Ialomitianu a precizat: "De exemplu, un contribuabil care are 1.500 de lei si o datorie de 1.000 de lei, plus 500 de lei penalitati, pentru fiecare din anii 2009 si 2010. Dupa vechile norme, cu cei 1.500 de lei el putea sa-si stinga datoria si majorarile si penalitatile din 2009, dar ramanea cu datoria din 2010, care genera majorari si penalitati in continuare".

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noul cod fiscalmodificari cod fiscalstergere penalitatiscutire penalitati


Data aparitiei: 09 Septembrie 2011

Votati articolul "Modificarile Codului Fiscal scapa firmele de datorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X