email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurnalul Domnisoarei Contabil

Jurnalul Domnisoarei Contabilcraciun

Inca un mic pas si e Craciunul. Ce frumos! Am tot asteptat, am visat si acum... vine. Va spun sincer, sunt o mare fana a Craciunului. E sarbatoarea mea favorita (si nu are legatura cu darurile).

Cu mintea mea specific contabiliceasca, am stat si m-am uitat la exprimarea actuala a Craciunului. O, ce poveste... plina de basme comerciale! Dupa un an in care am incercat sa fim cat mai chibzuiti, deodata suntem pusi in fata a tot felul de  reclame care de care mai colorate si, poate, mai agresive. Tot ceea ce ai incercat sa nu cumperi pana acum pentru ca nu erai sigur ca e necesar iei cu bunavointa.

Incetisor casa omului in apropierea sarbatorilor devine un amalgam de cadouri. Nu stii pe care le vei pastra pentru tine si pe care le vei impartasi prietenilor, rudelor, cunostintelor si partenerilor de afaceri (ca doar suntem fiinte sociale si respectam toate constrangerile “standard”). Prin mormanul de liste si de bunuri, fostul om econom incearca sa gaseasca lucruri accesibile si care sa ii faca pe cei ce primesc cadoul cat mai fericiti. E o sarcina grea! Cu atat mai mult cu cat tendinta in tara noastra este ca preturile sa creasca tot mai mult in perioada sarbatorilor. Care e logica in spate? Bani, mai multi bani...

Si iata ca acum e momentul in care contabila din mine iese la iveala. Am un ochi critic pentru aceste oferte si nu ma las usor convinsa. De ce as lua inca doua produse ca sa am reducere, cand de fapt ma intereseaza doar unul? O sa spuneti ca sunt mai demodata, dar eu am retinut lectia mamei: pleaca frumos cu o lista la cumparaturi si cu obiectele cele mai importante notate si nu te abate cu mai mult de doua-trei de la ea! Zis si facut.

Eram in aceasta saptamana la cumparaturi si am vazut din nou contabilitatea in actiune. Nu oricum, ci intr-un magazin de brand, nu de foarte mare renume as spune. Din roiul de oameni de acolo auzeam adolescente si studente spunand: “Daca iau bluza x cu puloverul z ajung aproape la suma pentru reducere. Hai sa mai luam ceva!”. Ma uitam putin surprinsa caci preturile erau departe de a fi unele mici. Eu ma gandeam la suma optima pentru un cadou si ce i-ar placea, iar fetele calculau reduceri. Teapa! Dupa o anumita ora a serii a inceput un discount general in magazin. Orice calcul anterior era inutil. Ma asteptam sa vad lumea mai calma si ok cu ce dorea sa cumpere, dar nu... Se vanau tot mai multe articole vestimentare.

Bine, bine si unde e partea de contabilitate? Simplu, contabilitatea brandului infloreste pe baza vanzarilor facute, oamenii cumpara tot mai multe si se trezesc ca nu mai au loc in dulap. Macar simt ca s-au “innoit”. Realist vorbind, dovada cea mai buna de contabilitate tinuta am vazut-o la casa la o domnisoara. Avea un morman de haine rezervate si dupa 10-15 minute de incasare, a ajuns la momentul maxim: reducerea. Cu discountul standard si cu cel de staff a ajuns cu jumatate din suma de platit. Imi zic in minte: “E chiar bine!”. Si totusi nu era chiar asa... Fata isi ia plasele si zice: “Sacoul asta nu cred ca imi vine, dar il iau oricum.”. Mintea noastra critica ar spune: “E ok, are fonduri.”. Serios? Un tanar vine la ea si ii spune sa mearga la o cafea. Ea raspunde mandra, cu plasele in mana: “Nu mai am bani”.

Eram ferm convinsa ca domnisoara si-a facut frumos calculele de acasa si ca poate va fi un exemplu rational in lumea nebuna a cumparaturilor de sarbatori. Nu a fost cazul. Ce sa intelegem din dorinta de a cumpara pana nu mai raman bani? Ca mai e de invatat contabilitate, cea a propriei vieti si a lucrurilor ce ni se potrivesc mai bine.

Voi ce cazuri similare ati intalnit? Cum iese la iveala firea voastra de contabil in amalganul lunii decembrie? Astept cu interes sa imi impartasiti din intamplarile haioase de sarbatori. Sa aveti parte de un Mos Craciun bogat, poate nu in cadouri, ci in sentimente si clipe de neuitat!

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Domnisoarei Contabilcraciun


Data aparitiei: 23 Decembrie 2011

Votati articolul "Jurnalul Domnisoarei Contabil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X