email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anexele facturilor in sistemul RO e-Factura: cerinte specifice de transmitere

Anexele facturilor in sistemul RO e-Factura: cerinte specifice de transmitere
e-facturaanexe e-facturarapoarte de lucru

In randurile urmatoare veti afla de la specialistii PortalContabilitate.ro daca anexele la factura (rapoarte de lucru) sunt obligatoriu de transmis prin sistemul RO e-Factura.

Anexe la facturi in sistemul RO e-Factura: ce este important de stiut

Conform sistemului RO e-Factura, anexele unei facturi (cum ar fi rapoartele de lucru) nu sunt neaparat obligatorii, dar exista cerinte specifice privind modul in care informatiile suplimentare si documentele justificative trebuie gestionate si transmise. In general, sistemul RO e-Factura nu impune obligatoriu transmiterea anexelor, cum ar fi rapoartele de lucru, dar acestea pot fi necesare in functie de specificul tranzactiei sau de cerintele contractuale.

Daca sunt necesare, anexele pot fi incluse ca parte a facturii electronice folosind grupul de date BG-24. Anexele trebuie sa fie prezentate intr-un format adecvat si compatibil cu sistemul RO e-Factura, de obicei sub forma de referinte la documente externe sau atasamente in format PDF, XML sau alte formate acceptate.

Conform regulii BR-RO-A050, se pot adauga pana la 50 de documente suplimentare de sustinere (BG-24) la o factura electronica. Depasirea acestui numar poate duce la respingerea facturii de catre sistem. De asemenea, pot exista restrictii in functie de marimea fisierului atasat.

In concluzie, in functie de specificul tranzactiei si de cerintele contractuale, rapoartele de lucru si alte documente justificative pot fi necesare pentru a sustine informatiile din factura electronica, dar nu sunt obligatoriu de trimis, decat daca aceasta cerinta este prevazuta in mod expres in contractul incheiat cu partenerul dvs.



Foto: pixabay.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Alerta contabila: 40% REDUCERE + Transport GRATUIT


Nu ratati: Oferta Zilei pentru Contabili!
Cartea Verde a Contabilitatii 2024 + Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024

Important: Aceste doua lucrari sunt considerate de specialisti cele mai bune surse de informatii in contextul legislativ actual.

Ofera solutii complete si actualizate pentru absolut toate situatiile neclare create de modificarile legislative majore intrate in vigoare in ultima perioada.
 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
e-facturaanexe e-facturarapoarte de lucru


Data aparitiei: 07 Iunie 2024

Votati articolul "Anexele facturilor in sistemul RO e-Factura: cerinte specifice de transmitere":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Regimul TVA aplicabil in cazul unitatilor de invatamant

    • Potrivit prevederilor art. 292 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, este scutita de TVA activitatea de invatamant prevazuta in Legea educatiei nationale nr. 1/2011, formarea profesionala a adultilor, precum si prestarile de servicii si livrarile de bunuri strans legate de aceste activitati, efectuate de institutiile publice sau de alte entitati autorizate. Scutirea se acorda in conditiile prevazute in normele metodologice. La punctul 4...» citeste mai departe aici

  • Ce trebuie sa faci daca ai emis un bon fiscal eronat

    • In activitatea zilnica pot aparea situatii in care un bon fiscal este emis eronat, fie din cauza unei greseli umane, fie a unei defectiuni tehnice a casei de marcat. In astfel de cazuri, este esential ca procedurile de corectare sa fie respectate cu strictete, pentru a evita problemele ulterioare in contabilitate sau in relatia cu autoritatile fiscale. Ce spune legislatia despre bonurile fiscale emise gresit Potrivit prevederilor de la lit c) punct ...» citeste mai departe aici

  • Factura neachitata de un client radiat: Se pot face ajustari in contabilitate?

    • Facturile neachitate constituie o problema frecvent intalnita, iar gestionarea corecta a acestora este importanta pentru mentinerea stabilitatii financiare a companiei. In continuare, ne vom concentra pe aspectele fiscale si contabile referitoare la facturile neachitate emise catre clienti care au fost radiati. Daca un client este radiat din evidentele ONRC si creanta nu mai poate fi incasata, trebuie sa scoateti aceasta creanta din contabilitate, informeaza special...» citeste mai departe aici

  • Cum sa corectezi erorile contabile: doua exemple practice

    • Erorile constatate in contabilitate se pot referi fie la exercitiul financiar curent, fie la exercitiile financiare precedente. Corectarea erorilor se efectueaza la data constatarii lor. Potrivit reglementarilor contabile in vigoare, erorile din perioadele anterioare sunt omisiuni si declaratii eronate cuprinse in situatiile financiare ale entitatii pentru una sau mai multe perioade anterioare, rezultand din greseala de a utiliza, sau de a nu utiliza, informati...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X