email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societate neautorizata de CECCAR. Poate incheia un contract prestari servicii de contabilitate?

contract prestari serviciicodul fiscalCECCARservicii contabilitate


Analizam, prin cele ce urmeaza, cazul unei societati care presteaza servicii suport pentru intreprinderi, respectiv servicii de secretariat, achizitii, aprovizionari, intretinere calculatoare si retea IT, contabilitate primara (intocmire documente justificative - deconturi, dispozitii de plata, casierie, plati facturi), servicii juridice (intocmire contracte comerciale), gestiune resurse umane (state de plata, contracte de munca etc.).

Societatea are in vedere extinderea serviciilor financiare prin executarea de lucrari de contabilitate (intocmirea inregistrarilor contabile, tinerea registrelor contabile obligatorii si fiscale, intocmirea bilantului) pentru care nu este autorizata la CECCAR (nici unul dintre actionarii sau administratorii societatii nu este expert contabil).

Vom stabili, in continuare, in ce masura este posibila prestarea acestor servicii prin subcontractare sub forma unui contract de prestari servicii (sau asociere in participatiune) cu o societate comerciala autorizata CECCAR.

Raspuns:

In opinia noastra, societatea dvs. nu poate subcontracta serviciile de contabilitate si nici nu poate sa contracteze, deoarece aceasta nu este autorizata conform art. 9 din OG 65/1994 privind organizarea activitatii de expert contabil.

In plus, precizarile de la art. 10 alin. (3) din Legea 82/1991 privind contabilitatea, republicata cu modificari, stabilesc posibilitatea conducerii contabilitatii efectuate independent de terti, numai catre societatile de contabilitate autorizate, potrivit legii de catre CECCAR.

Astfel, noi consideram ca subcontractarea acestor servicii de conducere a contabilitatii nu este posibila.

Printr-un contract de asociere in participatiune cu o persoana autorizata CECCAR, consideram ca ar fi posibila realizarea si decontarea unor sume de bani, atat timp cat semnarea situatiilor financiare si conducerea efectiva a contabilitatii este asumata de o persoana autorizata conform legii, membra CECCAR.

Cunoastem foarte bine ca in practica serviciile de contabilitate sunt definite ca prelucrari date, "contabilitate primara", efectuate de persoane mai mult sau mai putin autorizate, iar ulterior situatiile financiare anuale sunt certificate de persoane autorizate CECCAR. Exista in practica, insa opinia noastra este ca aceasta procedura este la limita legalitatii si nu o recomandam.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract prestari serviciicodul fiscalCECCARservicii contabilitate


Data aparitiei: 31 August 2012

Votati articolul "Societate neautorizata de CECCAR. Poate incheia un contract prestari servicii de contabilitate?":
Rating:

Nota: 4.71 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X