email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online incepand din 8 ianuarie 2020

Extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online incepand din 8 ianuarie 2020
extrascarte funciaracadastru

Extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online de catre notari sau persoanele interesate, fara plata unui tarif de urgenta, incepand cu data de 8 ianuarie 2020, anunta Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).
 

 ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a modificat Ordinul nr 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI si institutiile subordonate cu scopul de a accelera intocmirea documentatiilor cadastrale, de urbanism, etc.

Astfel, extrasul de plan cadastral pentru informare poate fi furnizat online, in aceleasi conditii cu extrasul de carte funciara, in cazul in care imobilul pentru care se solicita documentul are geometrie in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara. Documentul poate fi primit pe loc, costa 15 lei si este disponibil prin platforma online e-payment (http://epay.ancpi.ro).

Cererea online pentru extrasul pentru informare poate fi plasata la orice ora, iar plata se face cu ajutorul cardului, mai anunta institutia.

Prin acest nou serviciu online incercam sa-i ajutam pe cei interesati sa evite drumurile la ghiseu. Procedura este cea pe care am creat-o si pentru eliberarea extrasului de carte funciara pentru informare: solicitantul isi face un cont, plateste extrasul si acesta este eliberat pe loc, daca actul respectiv este disponibil in format electronic”, a explicat Radu Codrut Stefanescu, directorul general al ANCPI, potrivit comunicatului.

O alta modificare a Ordinul nr 16/2019 consta in eliminarea tarifului de 60 de lei, care trebuia achitat in cazul redepunerii cererilor respinse. Potrivit noilor prevederi, tariful de 60 de lei va fi platit doar in cazul cererilor redepuse dupa expirarea termenului de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora. In cazul cererilor depuse in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora nu se achita niciun tarif suplimentar. In cazul cererilor tarifate incomplet, diferenta de tarif se poate achita prin redepunerea cererii conform mentiunilor din incheierea de respingere.



Totodata, prin modificarile aduse Ordinului 16/2019, sunt simplificate procedurile de tarifare a cererilor specifice, prin inlocuirea documentului distinct de incasare a tarifului cu un document de plata unic pentru cererile care au ca obiect imobile situate in raza teritoriala a unui singur OCPI. 

De asemenea, noile prevederi din Ordinul 16/2019 asigura celeritatea in solutionarea cererilor pentru care a fost  achitat tarif de urgenta, urmand ca aceste servicii sa fie furnizate cu celeritate, dar nu mai tarziu de 1/3 din termenul general.

Pana in prezent, in Romania sunt inregistrate aproximativ 14.500.000 de imobile, dintre care peste 2.400.000 au fost inregistrate de ANCPI, prin Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023 (PNCCF). Digitalizarea documentelor de cadastru face parte din acest program. Numai in 2019, prin procesul de inregistrare sistematica au fost eliberate peste un 1.200.000 de acte pentru proprietatile din toata tara, potrivit informatiilor prezentate de institutie.

Astfel, datorita programului de conversie a cartilor funciare in format electronic, prin PNCCF, ANCPI a putut dezvolta, inca din anul 2017 serviciul pentru eliberarea online a extraselor de carte funciara de informare. In anul 2019 au fost eliberate online 2.461.596 de extrase de carte funciara.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
extrascarte funciaracadastru


Data aparitiei: 08 Ianuarie 2020
Ultima actualizare: 10 Martie 2020

Votati articolul "Extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online incepand din 8 ianuarie 2020":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X