email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 intrebari si raspunsuri oficiale privind masura 3 Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor

8 intrebari si raspunsuri oficiale privind masura 3 Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor
granturi pentru investitiiimm-uriprofitcheltuieli

MEEMA (Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri) a organizat o sesiune de tipul Q&A (intrebari si raspunsuri) pentru a veni in sprijinul celor care vor sa afle mai multe informatii despre masura 3 “Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor”.

Echipa contabilul.ro a "cules" cateva dintre cele mai interesante intrebari si raspunsuri din cadrul sesiunii. 
 

Citeste si: Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor. Categorii de cheltuieli pe care le pot face beneficiarii
 

Masura 3 Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor: intrebari si raspunsuri oficiale

 

1. Intrebare: Indicatorii previzionati: venit (cifra de afaceri), profit brut, nr. angajati, flux numerar previzionat, trebuie calculati exclusiv pentru activitatea cuprinsa in codul CAEN pentru care se face investitia sau sunt previzionati pentru intreaga activitate a companiei?
 

Raspuns MEEMA


 Veniturile previzionate, respectiv cifra de afaceri previzionata, asa cum sunt prevazute in formular, vor fi cautate automat la ANAF pentru respectarea procentelor de 50% in primii doi ani si 100% in anul trei si se refera la indicatorul cifrei de afaceri pentru intreaga activitate.
 

2. Intrebare: Cheltuielile obligatorii prevazute in procedura (cheltuieli cu activitati de publicitate si informare, cheltuieli cu activitatea de audit financiar) trebuie obligatoriu prevazute in bugetul de investitii, cu toate ca se suporta din fonduri proprii?

Raspuns MEEMA

Daca se vor suporta din fonduri proprii, nu trebuie sa fie incluse in bugetul de investitii. 
 

3. Intrebare: Avand in vedere ca Procedura de implementare a masurii “Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor” specifica la art. 4.2.1, alin. (2), pct. E3 ca "Cheltuielile cu activitati de marketing nu sunt eligibile" si la art. 4.2.1, alin. (1) se specifica faptul ca sunt eligibile "cheltuieli de promovare", va rugam sa ne precizati daca aceste "cheltuieli de promovare" includ doar tipurile de cheltuieli detaliate la art. 4.2.1, alin. (2), pct. F sau sunt eligibile si alt tip de cheltuieli cu promovarea cum ar fi: SEO, Facebook Ads, website etc.?

Raspuns MEEMA

Cheltuielile de promovare se refera la cheltuielile cu publicitatea proiectului, care conform documentatiei POC, reprezinta cheltuieli obligatorii. Cheltuielile de marketing precum SEO, Facebook Ads nu sunt eligibile. 
 

4. Intrebare: Avand in vedere ca Procedura de implementare a masurii “Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor” prevede la art. 4.2.1, alin. (2), pct. E3 ca obligatoriu "Un link catre site-ul web al Instrumentelor Structurale in Romania, www.mfe.gov.ro postat pe site-ul solicitantului", pentru societatile care nu detin site, crearea acestuia este o cheltuiala eligibila?
 

Raspuns MEEMA

Da, crearea unui site este cheltuiala eligibila. 
 

5. Intrebare: Cheltuielile cu participarea la evenimente, conferinte, targuri organizate in strainatate sunt eligibile?
 

Raspuns MEEMA

Conform art. 4.2.1 alin (2) lit.F sunt eligibile: 

Cheltuieli cu accesibilitatea, promovarea, cu participarea la evenimente, conferinte, targuri inclusiv cele organizate in sistem online/virtual:

• taxa de participare
• inchirierea stand-ului (fizic sau virtual)
• transportul si cazarea pe perioada evenimentului pentru maximum 2 delegati, transportul si depozitarea mostrelor si materialelor promotionale.
 

6. Intrebare: In cazul achizitionarii unei cladiri, terenul aferent amprentei la sol a cladirii este eligibil in limita a 10% din cheltuielile eligibile totale ale proiectului si va trebui detaliat separat in bugetul de investitii?
 

Raspuns MEEMA

Daca terenul aferent amprentei la sol a cladirii nu este inclus in pretul imobilului, fiind facturat separat, este eligibil in limita a 10% din cheltuielile eligibile totale ale proiectului.
 

7. Intrebare: Este eligibila achizitia mai multor spatii in vederea infiintarii mai multor puncte de lucru in regiuni diferite apartinand mai multor Agentii?
 

Raspuns MEEMA

Nu, proiectul va avea o singura locatie de implementare. 
 

8. Intrebare: Documentele privind dreptul solicitantului asupra imobilului (ex: contract de vanzare - cumparare, contract de concesiune, contract de superficie etc.), precum si documentele care atesta faptul ca imobilul este liber de sarcini (ex.: extras de carte funciara) trebuie depuse in cadrul formularului de inscriere din cadrul aplicatiei informatice?
 

Raspuns MEEMA

Documentele privind dreptul solicitantului asupra imobilului (ex: contract de vanzare - cumparare, contract de concesiune, contract de superficie etc.), precum si documentele care atesta faptul ca imobilul este liber de sarcini (ex.: extras de carte funciara) se vor depune in front-office la momentul decontului.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
granturi pentru investitiiimm-uriprofitcheltuieli


Data aparitiei: 17 Decembrie 2020

Votati articolul "8 intrebari si raspunsuri oficiale privind masura 3 Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X