email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schemele de minimis pentru promovarea la export a produselor si serviciilor romanesti au fost aprobate

Schemele de minimis pentru promovarea la export a produselor si serviciilor romanesti au fost aprobate
scheme de minimisexportmediu de afaceri

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a anuntat ca au fost aprobate schemele de minimis pentru promovarea la export a produselor si serviciilor romanesti.

Ministerul Economiei a adoptat, prin Ordin al Ministrului, implementarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului privind participarea operatorilor economici la targuri si expozitii internationale in strainatate, organizarea de misiuni economice in strainatate si realizarea de studii de piata si pe produse.

Programul de Promovare a Exporturilor a ramas, in tot acest timp, important pentru Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. Cele trei scheme adoptate au fost concepute dupa consultari aplicate cu mediul de afaceri, astfel incat ele sa raspunda cat mai bine nevoilor actuale ale operatorilor economici. Ne dorim ca promovarea produselor si serviciilor romanesti sa fie adaptata realitatilor economice actuale si sa conduca la o crestere reala a exporturilor si la o diversificare a structurii acestora”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

In conformitate cu OMEEMA nr. 1882/11.06.2020, publicat in Monitorul Oficial nr. 547 din 25 iunie 2020, prin aceste scheme de ajutor de minimis, MEEMA reglementeaza acoperirea costurilor de participare la targuri si expozitii internationale, misiuni economice organizate in strainatate, precum si a costurilor aferente studiilor de piata si pe produse.
 

Ministerul Economiei informeaza ca actul normativ se refera la urmatoarele trei scheme de ajutor de minimis:

  • „Participarea operatorilor economici la targuri si expozitii internationale organizate in strainatate”, care are un numar maxim de 1.000 de beneficiari, fiecare dintre acestia avand dreptul la maximum 4 participari pe an numar la targuri internationale, cu sprijin de la bugetul de stat;
  • „Organizarea de misiuni economice in strainatate”, cu un numar de maximum 500 de operatori economici care beneficiaza de sprijin;
  • „Realizarea de studii de piata si pe produse”, cu un numar de cel mult 100 de beneficiari, care finanteaza in cota de 50% cheltuielile aferente studiilor de piata si pe produse.
     

ATENTIE!


Ordinul se aplica de la data intrarii lui in vigoare pana la 31 decembrie 2020, iar platile in cadrul schemelor se pot efectua pana la 31 decembrie 2021.

Bugetul total aprobat in Legea Bugetului pe anul 2020 pentru Programul de Promovare a Exporturilor pentru cele trei scheme este de 50 milioane de lei.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scheme de minimisexportmediu de afaceri


Data aparitiei: 01 Iulie 2020

Votati articolul "Schemele de minimis pentru promovarea la export a produselor si serviciilor romanesti au fost aprobate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X