email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL Termenul pentru depunerea Declaratiei unice si Declaratiei 230 a fost prelungit

OFICIAL Termenul pentru depunerea Declaratiei unice si Declaratiei 230 a fost prelungit
declaratia unicadeclaratia 230impozit pe venit

UPDATE in 3 februarie 2020. Guvernul a decis prelungirea termenului limita pentru depunerea Declaratiei unice si a Declaratiei 230. Masura este oficiala acum si apare in OG nr. 6/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, alaturi de alte schimbari fiscale.
 

Noua data pana la care persoanele fizice pot depune declaratia unica si formularul 230 este 25 mai 2020, in loc de 15 martie 2020.  
 

Prevederea apare la Art. V. al OG nr. 6/2020:

“(1) In anul 2020, termenul de 15 martie inclusiv prevazut pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, in situatiile reglementate de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumit in continuare Cod fiscal, precum si in alte acte normative, se proroga pana la data de 25 mai 2020 inclusiv.

(2) In anul 2020, termenul de 15 martie inclusiv prevazut pentru depunerea formularului 230 «Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii»/«Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat», dupa caz, in situatiile reglementate de Hotararea Guvernului nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la data de 25 mai 2020 inclusiv.

(3) In anul 2020, termenul de 15 martie inclusiv prevazut pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice in situatiile reglementate de Codul fiscal, se proroga pana la data de 25 mai 2020 inclusiv.”

 

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, declara saptamana trecut la finalul unei sedinte de Guvern urmatoarele:


"Prorogam termenul pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa-si indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului declaratie unica, privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, formularul 230. Este vorba de prorogarea termenului de la 15 martie 2020, pana la 25 mai 2020.”, a spus ministrul de Finante.

Acesta a fost o cerinta pe care am avut-o de la mai multe ONG-uri, pentru a ne asigura ca toata lumea va depune formularele la timp", a completat Citu.

 

Nu este prima oara cand este mentionata prelungirea termenului Declaratiei unice pana la 25 mai. In vara anului 2019, specialistii de la Camera Consultantilor Fiscali au intocmit un document cu o serie de modificari fiscale, pe care l-a trimis Ministerului Finantelor Publice. Printre propunerile din document se numara si cea despre prelungirea termenului pentru depunerea declaratiei unice. Reprezentantii CCF considera ca “termenul de 15 martie al anului urmator celui de realizare a venitului nu este un termen realist in care contribuabilul poate obtine toate documentele necesare in vederea conformarii cu aceasta obligatie.”
 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicadeclaratia 230impozit pe venit


Data aparitiei: 29 Ianuarie 2020
Ultima actualizare: 03 Februarie 2020

Votati articolul "OFICIAL Termenul pentru depunerea Declaratiei unice si Declaratiei 230 a fost prelungit":
Rating:

Nota: 3.59 din 5 din 22 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X