email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi norme privind accesul la aplicatia de tranzit NCTS-RO

aplicatia de tranzit NCTS-ROdeclaratii de tranzitcomisionaritransportatoriregimul de tranzit

Prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2783 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 673 din 12 septembrie 2014, au fost aprobate Normele privind accesul persoanelor in intelesul dispozitiilor art. 4 pct. 1 din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, la aplicatia de tranzit NCTS-RO. Prevederile acestui ordin intra in vigoare incepand cu data de 15 septembrie 2014.

Noul sistem computerizat de tranzit (NCTS) utilizat in toate statele membre ale Uniunii Europene, precum si de partile contractante ale Conventiei privind regimul de tranzit comun permite depunerea declaratiilor de tranzit si a datelor din carnetul TIR cu/fara elemente de siguranta si securitate prin mijloace electronice, urmarirea si gestionarea tuturor operatiunilor de tranzit comunitar/comun si a operatiunilor TIR.

Norma cuprinde prevederi privind procedura de autorizare a accesului la aplicatia NCTS-RO, respectiv: conditiile de acces, dosarul de autorizare, emiterea autorizatiei de acces, extinderea autorizatiei de acces, actualizarea datelor precum si suspendarea/revocarea si anularea autorizatiei/extinderii autorizatiei de acces.

Accesul la aplicatia NCTS-RO - componenta de gestiune a tranzitului comunitar/comun pentru introducerea datelor din declaratia de tranzit, respectiv incheierea operatiunilor cu/fara elemente de siguranta si securitate prin mijloace electronice, in procedura normala si/sau simplificata, dupa caz, se poate face de persoanele avand calitatea de:

1.    principali obligati/expeditori agreati, titulari ai regimului de tranzit, care declara marfurile in nume propriu;

2.    comisionari in vama ca reprezentanti ai unor principali obligati;

3.    destinatari agreati sau reprezentanti ai acestora;

4.    orice persoana, conform Regulamentului (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, daca prezinta autoritatilor vamale dovada dreptului de reprezentare a titularului regimului de tranzit.

Accesul la aplicatia NCTS-RO - componenta NCTS/TIR pentru introducerea, respectiv terminarea/descarcarea datelor in/din carnetul TIR, cu/fara elemente de siguranta si securitate prin mijloace electronice, in procedura normala si/sau simplificata, dupa caz, se poate face de persoanele avand calitatea de:

1.    transportatori, titulari ai carnetelor TIR, care declara marfa in nume propriu;
2.    comisionari in vama ca reprezentanti ai unor transportatori;
3.    asociatiile garante nationale daca solicita sa isi reprezinte transportatorii;
4.    destinatari agreati sau reprezentanti ai acestora;
5.    orice persoana, conform Regulamentului (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, daca prezinta autoritatilor vamale dovada dreptului de reprezentare a titularului regimului de tranzit.

Autorizatia de acces a persoanelor la aplicatia NCTS-RO se acorda pe baza unei cereri scrise care se transmite la ANAF-DTICSV. Persoanele interesate vor depune un singur dosar de autorizare. Instructiunile de instalare si configurare ale Sistemului informatic integrat vamal sunt disponibile impreuna cu manualul de utilizare pe site-ul www.customs.ro in sectiunea "Agenti economici" subsectiunea "Utilizarea sistemului informatic vamal".

Autorizatiile de acces ale operatorilor economici la aplicatia NCTS-RO atat pentru componenta de gestiune a tranzitului comunitar/comun, cat si pentru componenta NCTS/TIR emise pana la data publicarii acestui ordin isi pastreaza valabilitatea pana cel tarziu la data de 01 martie 2015.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
aplicatia de tranzit NCTS-ROdeclaratii de tranzitcomisionaritransportatoriregimul de tranzit


Data aparitiei: 15 Septembrie 2014

Votati articolul "Noi norme privind accesul la aplicatia de tranzit NCTS-RO":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X