email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2.000 de contabili protesteaza impotriva Noii Legi a Contabilitatii. Semneaza si tu!

CECCARlegea contabilitatii
CECCAR si membrii sai au initiat o campanie de protest impotriva proiectul de modificare a Legii Contabilitatii, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Pentru reusita acestui protest s-a creat o petitie on-line unde se strang semnaturi de la contabili, urmand ca aceste semnaturi se fie prezentate Ministerului de Finante pentru a opri  aceasta initiativa.

Pana cum au semnat 2.000 de contabili, dar, cu ajutorul dvs, speram ca numarul acesta va creste.

De ce protesteaza CECCAR si contabilii? Cititi mai jos cele 9 motive

I. Prin proiectul de modificare a Legii Contabilitatii (respectiv prin abrogarea alineatelor 2 si 3 ale art. 10) propus de Ministerul Finantelor Publice, se prevede nici mai mult nici mai putin decat dereglementarea serviciilor contabile, ceea ce, intr-o acceptiune anglosaxona, nu e rea. Se pune insa intrebarea daca „mecanismul” de trecere de la o extrema la alta va functiona, avand in vedere situatia actuala a Romaniei; de asemenea, daca bugetul statului este pregatit sa mai primeasca inca o lovitura decisiva.

Pe langa aruncarea in derizoriu a contabilitatii – considerata tot mai mult pe plan international ca factor de incredere, de securizare a afacerilor si deci, de crestere economica si bunastare – consecintele imediate se vor exprima prin urmatoarele:

1. Oricine va putea organiza si tine contabilitatea si intocmi situatii financiare: indiferent de calificare, indiferent de functie (se stie ca intr-o entitate sunt functii incompatibile) si indiferent de profilul moral (sunt ingropate valorile morale ale profesionistilor contabili, prevazute prin standardele internationale si nationale ale profesiei). Rezultatul? nici cea mai mica garantie in ce priveste calitatea situatiilor financiare si deci, a rezultatelor declarate public.

2. Obtinerea de venituri ilicite din prestarea serviciilor contabile, creandu-se o noua presiune asupra bugetului prin cresterea evaziunii fiscale.

3. Un atac la procesul educativ si a invatamantului superior de profil prin descurajarea celor ce vor sa urmeze studiile economice de profil.

4. Discreditarea profesiei contabile din Romania, o profesie cu traditie si recunoastere la nivel national si international.

Masuri: mentinerea prevederilor actuale ale legii cu inlaturarea din alineatul 3 al art. 10 a cuvintelor „autorizate potrivit legii”.

II. Propunerile de la pct. 28 nu rezolva obiectivul prevazut in Nota de fundamentare (pct. 2 liniuta 3), de separare si vor intari si mai mult confuziile, astfel:

- in primul rand nu rezulta in ce consta semnarea. Legea trebuie sa prevada minimum de operatii prealabile semnarii sau obligatia de a aplica standardele profesionale emise de CECCAR.

- la alineatul 10: de ce „de regula”? Teza a II-a ar trebui sa aiba urmatorul text „Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare si sa fie membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, sau sa fie declarate de entitate la Registrul Comertului”.

- la alineatul 11: Inlaturarea din text a cuvintelor „autorizate potrivit legii”.

- la alineatul 12: Textul prevazut trebuie inlaturat, deoarece descurajeaza dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii; pe de alta parte, sunt zeci si sute de mii de asemenea intreprinderi

- platitori de impozite, care nu pot fi lasate pe mana administratorilor care au cu totul alte pregatiri si alte interese.

CLICK AICI DACA VREI SA SEMNEZI PETITIA DE PROTEST

CLICK AICI DACA VREI SA CITESTI PROIECTUL DE MODIFICARE A LEGII CONTABILITATII

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CECCARlegea contabilitatii


Data aparitiei: 13 Ianuarie 2011

Votati articolul "2.000 de contabili protesteaza impotriva Noii Legi a Contabilitatii. Semneaza si tu!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X